17 листопада має особливе значення для студентів всього світу, адже це їхнє свято – День студента. Це свято зближує та об’єднує молодь, бо це, насамперед, день студентської солідарності, що не має меж та кордонів.

Читайте також: Лише 6% українських студентів у Польщі планують повертатися додому

Студенти завжди були найбільш волелюбною, незалежною та свободомислячою частиною суспільства, і ідея власного свята завжди розбурхує їхні молоді душі. 

Сьогодні День студента є символічним об'єднанням студентів усіх факультетів і всіх навчальних закладів. Студенти в цей День традиційно веселяться на повну силу, забувши про майбутню сесію, заліки і "хвости". Без уваги не залишаються ні клуби, ні дискотеки, ні навіть посиденьки в гуртожитку.

Тож журналісти "Під Прицілом" вирішили поцікавитись у студентів волинських вузів про те, як вони святкують День студента та чим особливе для них це свято.

"День студента для мене  бажане свято, яке я  змогла б відсвяткувати і відірватися по повній зі своїми друзями або одногрупниками. Це можуть бути прості посиденьки, прогулянка по центру міста або ж ми оберемо альтернативний варіант – це похід у клуб. Так як я живу у гуртожитку і стараюсь брати від життя усе найкраще, то планую включити режим "екстрим" і розважатись у цей день на повну", – Марія, 2 курс.

"Хотів би відсвяткувати День студента на мега крутій, закритій вечірці разом зі своїми друзями, "відриваючись" під драйвову музику", – Андрій, студент ЛНТУ 4 курс.

"Зазвичай я не святкую день студента. Бо майже завжди дома з батьками. Цьогоріч лишаюся у Луцьку але нічого не планую. Віддамся випадку долі. Що буде, те й буде) це таке свято як і багато інших. Нічого особливого в ньому я не бачу", – Марія, 4 курс.

"Так вже повелося, що день студента асоціюється з алкоголем та веселим відпочинком, тому ми не змінюємо традицій, а навпаки кожного року їх продовжуємо) Зазвичай, ми разом з друзями збираємося у когось з одногрупників на квартирі та починаємо святкувати вже з вечора, адже ціни на алкоголь в клубах та закладах відверто кусаються, хоча "доганятися" все одно доводиться. Після цього ми вибираємо заклад де можна було б ще знайти столик, та було весело. Але так як у цей день майже все "забито" це буває не завжди легко.

Хоча цього року, так як ми вже вчимося останній рік, плануємо зібрати велику компанію та замовити відразу місце, де проведемо увесь вечір, можливо це буде в "Карабасі-Барабасі", – Максим 5 курс.

"Відпочити в клубі забути на мить про навчання, хоч сесія на носі", – Роман, 3 курс, Вок Нухт.

"Зізнаюсь чесно, я ніколи не святкувала День студента. Для мене це звичайний день, який я проводжу за буденними справами. Але все ж таки дуже приємно, що є таке свято, навіть якщо ти його не святкуєш, то в душі в цей день всеодно, якась особлива аура. Чи буду якось святкувати? Навіть не знаю, можливо, зберемося разом із друзями, погуляємо і цікаво проведемо час", – Марія, 3 курс.

"Нуу, найбільш пам'ятне святкування було на першому курсі, отримали студаки і ввечері пішли культурно відпочивати в ресторан. День студента - це вечір в гарній компанії та в гарному місці", – Максим, СНУ історичний факультет, 4 курс.

"На мою думку потрібно в цей день організувати розваги в ТЦ (боулінг, більярд, щось в такому роді), а на вечір якусь паті в клубі", – Андрій, 4 курс СНУ.

Читайте також: Студенти коледжів та училищ здаватимуть ЗНО

Разом із тим журналісти "Під Прицілом" зробили добірку ТОП-5 найкращих місць Луцька, де можна весело "гульнути" на День студента:

1. Гаряча вечірка "День студента" у пивному барі "Оболонь": ведучим свята буде Roma Poltorak, який добре знається на розвагах і конкурсах, аби вам потім було що згадати. Шалені танці майже до ранку та фотозвіт.

2. Культурний центр Passage Interdit влаштовує запальну вечірку у стилі "Дискотека 90-их", співаючи треки разом із запрошеним гостем, президентом клубу Hangover (Київ) ді-джеєм Тімуром. 

3. Броварня "Карабас-Барабас" підготувала драйвову програму з незабутніми конкурсами та цінними призами. Розважатиме студентів AROMA EL MUSICO.

4. Students Games November у Dj "Ring cafe" для того, аби показати себе та стати найкращим студентом Луцька.

5. Вечірка "День студента" у "Паб Лучеськ" разом із гуртом "Мері".

Редакція "Під Прицілом" вітає кожного студента з драйвовим, мега крутим та позитивним святом – Днем студента та бажає відірватись на повну, аби було що згадати у старості. Беріть від студентського життя все, радійте кожному прожитому дню та не жалійте ні про що!

Вікторія Прийма

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter