Донедавна нікому невідомий на Волині Денис П'ятигорець із Запоріжжя, сьогодні відчайдушно хоче набрати більшої ваги у політичних колах, хоча вже встиг стати фігурантом кількох гучних скандалів. Іншої можливості, як через джинсу і замовні матеріали у кишенькових інформаційних виданнях він не знайшов. Тому ми спробуємо розповісти Вам, хто такий "порохобот" і який його тернистий шлях до політичного болота. 

Свою політичну кар'єру одіозний Денис П'ятигорець розпочав у 2010 році, вступивши до правлячої "Партії Регіонів". Під прапорами сумнозвісної кліки Януковича він пішов на вибори по мажоритарному округу і став депутатом запорізької міської ради.

Однак, вже під час агітації регіонал вплутався у скандал і викликав обурення у багатьох мешканців Запоріжжя. Агітаційна продукція  П'ятигорця засмітила усі вільні фасади і стовпи міста. Люди закликали політика у соціальних мережах навіть перефарбувати усі стіни, забруднені та зіпсовані його "усміхненою мордою". 

Ставши депутатом, Денис П'ятигорець був не активним у своїй роботі на благо Запоріжжя і містян. Регіонал став одним з найбільших прогульників сесій і ризикував навіть бути відкликаним через свою постійну відсутність.

Водночас він впевнено відствоював інтереси та політику "Партії Регіонів" аж до 2013 року, поки не розпочався Майдан. Тоді він швиденько позбувся партквитка і перефарбувався на активного противника Віктора Януковича і компанії. Після втечі Яника до Ростова і остаточної зміни влади, Денис П'ятигорець їде у зону АТО і починає приміряти собі образ "патріота і волонтера", а за словами наближених до регіонала осіб, а ціла команда людей вести його блог.

Невдовзі "блогер" за публікацію постів відверто пропагандистського характеру отримує прізвисько "порохобот". У мережі читачі припускали, що П'ятигорець перебуває на службі у чинної влади і Міністерства інформаційної політики. 

Експерти неодноразово звинувачували одіозного регіонала, що той пише на теми в яких абсолютно не розуміється, подаючи спотворену і викривлену інформацію чималій кількості своїх читачів.

Свого часу П'ятигорця помітив скандальний волинський олігарх Степан Івахів. Між ними зав'язуються дружні стосунки, а сумний досвід регіонала по організації брудних виборчих кампаній і схем підкупу виборця допомагає двічі виграти по мажоритарному виборчому округу і потрапити до Верховної Ради. Після цього уродженець Запоріжжя заслужено стає його помічником і прес-секретарем. Опальний бізнесмен взяв собі на службу рупора, який усіляко намагається відбілити свого хазяїна і формувати йому образ "патріота", який був десятки разів зіпсований.

Цікаво, що колишній регіонал і "яскравий" прихильник Майдану Денис П'ятигорець старанно "пере" на окрузі заплямоване ім'я Степана Івахіва, не зважаючи на те, що олігарх голосував за диктаторські закони 16 січня, які призели до розстрілу Небесної сотні, підтримує зняття блокади торгівлі з терористами на Донбасі і літає вирішувати свої бізнесові питання до Москви. 

Водночас, у Степана Івахіва намагаються всіляко просувати Дениса П'ятигорця, навіть туди, де його присутність виглядає абсолютно дивною. Наприклад, восени 2017 року його "всунули" у наглядову раду СНУ імені Лесі Українки. З якою метою, яку користь регіонал може принести ВНЗ? Невідомо.

За свою коротку, але швидку політичну кар'єру на Волині, Денис П'ятигорець, як і його покровитель Степан Івахів, вже встиг, м'яко кажучи, серйозно зіпсувати собі карму.

Читайте також: Нардеп-олігарх вкотре зганьбився перед тисячами волинян

У жовтні 2017 року П'ятигорець став учасником гучного й нахабного обману селян. Він від імені благодійного фонду Івахіва "Патріоти Волині" презентував "сучасну швидку". Щоправда, мікроавтобус навіть не був придбаний Івахівим, а був комунальною власністю громади на який начіпляли яскраві наклейки з рекламою організації олігарха. Автомобіль Ford Transit, який купив "благодійник" виявився старим, іржавим шматком металобрухту. Автівка побула на ходу нетривалий час і стала на ремонт через серйозну поломку.

І все це "свято щедрості" Степана Івахіва відбувалось під оплески звезених з найближчих сіл бюджетників, у найкращих традиціях регіоналів.

Читайте також: Волинські медики показали, як виглядає "пожертва" горе-благодійника

Обурені брехнею селяни "розбрендували" чудо-"швидку", а колишній керівник Олег Куц неодноразово звертався до Степана Івахіва та його "Патріотів Волині" з проханням поремонтувати автомобіль, але ніякої відповіді до розголошення скандалу не отримали.

Зараз же Денис П'ятигорець часто представляє Степана Івахіва на окрузі і проводить більшість публічних акцій від імені олігарха. Схоже, що екс-"регіонала" хочуть просувати вище і вище у владні кола Луцька та Волині. Той, за словами колишніх працівників, наразі отримав серйозні повноваження у координації підконтрольних олігарху кишенькових ЗМІ і "темниками" коригує їх брудну редакційну політику відносно опонентів.

У недавньому інтерв'ю Денис П'ятигорець щиро зізнавався у любові до Волині.

"Чи не в кожному районі Волині своя мова, свої нюанси в обрядах. Навіть самогонка своя. Я вже її навіть відрізняю на смак. Я на Волині заряджаю батарейки. Волинь для мене – це місце сили. Навіть не Луцьк, а саме – Полісся", – відзначив П'ятигорець.

Яку б в майбутньому посаду не посів Денис П'ятигорець, як би не розвивалась його політична кар'єра, він вже подолав великий і насичений шлях від впевненого "регіонала" до прихильника Майдану, блогера-"порохобота", любителя волинського самогону і рупора олігарха Степана Івахіва. Можливо, ж скоро саме його обличчя набридатиме волинянам на бігбордах замість рудої шевелюри його боса?

Віталій ІЩУК

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook