Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт зауважив, що департамент муніципальної варти розділив обов’язки з поліцією, тим самим даючи правоохоронцям змогу займатися злочинцями та наркоманами.

Читайте також: Головний правоохоронець Луцька повідомив деталі про справу закладок з наркотиками у Центральному парку

Про це він повідомив під час пленарного засідання чергової 70-ї сесії Луцької міської ради сьогодні, 26 лютого, пише "ІА Волинські Новини".

Григорій Пустовіт заявив, що міська рада і поліція – не опоненти, однак, на думку посадовця, правоохоронці не можуть стояти осторонь створення проблем щодо виконання законних рішень працівниками місцевого самоврядування.

"Не може поліція стояти осторонь, і мовчки спостерігати, як їм перешкоджають, і нічого не робити. До прикладу, у тому ж Києві поліція приходить серед білого дня, аби демонтувати незаконні об’єкти. Та ж поліція займається локалізацією підприємців, які перешкоджають і чинять опір. Поліція зносить конструкції, і ніхто не питає дозволу у підприємців. І ніяка не муніципальна варта тим не займається, бо процес демонтажу забезпечує поліція. Ми на сьогодні створили всі умови для повноцінної роботи поліції. Оту чорнову робота, якою займається муніципальна варта, повинна виконувати саме поліція", – наголосив посадовець.

Читайте також: У Луцькій міській клінічній лікарні проведуть реконструкцію

Він акцентував, що міська влада розуміє, що начальник Луцького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області Олег Кічук опинився у незручній ситуації, коли вищі начальники поліції нав’язують власну позицію працівникам.

"Але є рішення міської влади, і на території міста їх потрібно виконувати. Не може поліція вирішувати, які закони виконувати, а які ні", – пояснив позицію влади Пустовіт.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook