Депутат Луцькради Павло Данильчук дискутував з керівницею департаменту Юлією Сиротинською щодо ролі представників організації у міськраді. Нагадаємо, що віднедавна регламент Луцької міської ради дозволяє представникам муніципальної варти офіційно бути присутніми у сесійні залі, пише Конкурент.

Читайте також: Луцький депутат дешево попіарився на чужій ідеї і осоромився через невігластво

"Є поняття формату юридичних колізій. У нас таких речей є тисячі. Наприклад, коли норма законодавства регулює тільки частину сфери на державному рівні, проте орган місцевого самоврядування має відповідну локаційну норму. І ми це прекрасно розуміємо. У нас є положення не тільки наше, а взагалі з моменту створення департаменту, де є вказана функція щодо охорони громадського порядку, тобто вона була апріорі. Регламент приймався пізніше, ніж наше положення. Є поняття незвороту – це вже юридичні терміни. Це була автоматична правка, щоб такі, як Павло, не мали приводу смикати і підкушувати або говорити це голосно на камери, роблячи собі дешевий піар", – пояснила головна муніципалка.

Читайте також: Члени громадського руху "Свідомі" заявили про себе "тимчасовій владі"

Натомість Павло Данильчук не знайшов вагомих аргументів і апелював емоційними висловами.

"Усе, що стосується, коли ми вас критикували, чи ще якісь виносили проекти рішення, у вас завжди звучало: "Це піар Данильчука, Народного Контролю". А це робота депутатів. Ви є посадовою особою. Перебуваючи під час виконання своїх обов'язків, ви не маєте права давати якісь судження. Я апелював до головуючого. Прийде новий головуючий, кілька доган вам дасть і будете звільнені

"А кого ви не критикували? Чи є хоч одна структура, яку ви не критикували? Ви заробляєте політичні дивіденти", – відповіла на це Сиротинська.

Дискусія Данильчука і Сиротинської у повній програмі "Протилежний погляд":

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter