Екс-секретар Луцькради Юлія Вусенко виконала одну з умов для відкликання її як депутата.

Ігнорування засідань комісій, половина пропущених пленарних засідань сесії міської ради, нуль депутатських запитань, жодного депутатського запиту та два депутатських звернення – такий скромний доробок депутатки від "Самопомочі" Юлії Вусенко за рік, відколи її звільнили із посади секретаря Луцької міської ради (15 березня 2017 року), інформують Волинські новини.

Читайте також: Волинська депутатка дбає не про інтереси міста, а про кишеню кількох людей

Після смерті тодішнього мера міста Миколи Романюка, Вусенко не втрималась на своїй посаді. Адже на той час однопартієць екс-секретарки та очільник політичної партії "Самопоміч" Андрій Садовий та його місто потопало у купі сміття, яке Вусенко дозволила вивозити на полігон під Луцьком. А забезпечити це було, так би мовити, "партійним завданням" депутатки, оскільки після смерті Романюка вона виконувала обов'язки мера міста і цим самим могла задовільнити доручення свого політичного "керманича".

Проте, депутати міської ради не могли цього допустити, а тому більшість не підтримала на посаді секретаря ради "сміттєву королеву", як її охрестив Євгеній Ткачук, і невдовзі її позбавили посади.

Вусенко не могла змиритись з втратою крісла, та й цього не могли допустити власники "Континіуму", які всіляко підтримували її в боротьбі за владу. Підсилив це і той факт, що Вусенко – наступна в партійному списку на депутатство у Верховній Раді, їй обіцяють омріяне місце, якщо вона зробить все "як треба".

Як жартома сказав на одній з сесій Євгеній Ткачук, Юлія Вусенко "з’їсть свій прапорець "Самопомочі", так їй хочеться влади та солодкої зарплати". Він пожартував, що депутатці варто сказати, скільки їй потрібно грошей для того, щоб вона назавжди виселилася з Луцька.

І все ж Вусенко не упускає свій шанс та активно "працює": робить гучні заяви в ЗМІ, доводить, що депутати, нібито, не мали права її звільнити, під час сесій публічно називає депутатів "довбо**бами", погрожує, показує непристойні жести та посилає колег "на **й". Словом, робить все, окрім того, для чого її обирали люди – роботи на громаду.

Читайте також: Колишня секретар Луцькради шокувала поведінкою "леді": матюки, жбурляння предметів, нецензурні жести

Також, в Луцькій міській раді повідомили, що за період з лютого 2017 року по лютий 2018 року депутат Вусенко пропустила 12 з 24 пленарних засідань сесій міської ради.

За рік вона так і не увійшла до складу профільних комісій. Серед депутатів вона така одна.

Нуль проектів рішень, жодного депутатського запиту – результат роботи за рік. З показником в два депутатських звернення Вусенко явно не демонструє активної роботи для виборців, які їй довірились.

Влітку минулого року "Континіум" спонсорував так звану "громадську" ініціативу "Депутати – на вихід", намагаючись відкликати неугодних депутатів міськради, аби розвалити більшість та повернути Вусенко на посаду. Проте, ця афера їм не вдається: люди зізнаються, що це не громадська ініціатива, а проплачена акція.

У депутатів, на відкликання яких "Континіум" витратив більше мільйона, показник відвідуваності – від 70% до 90%, в той час як у Вусенко ледь дотягує до половини.

Тож, чи вистачить цієї "активної" праці екс-секретарки Вусенко для того, аби бути відкликаною з депутатських лав? Звичайно ж, що ні! Адже, чи зможуть ті, кому так старається догодити Вусенко, фінансувати її відкликання?

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter