Луцькі депутати вимагають від Верховної Ради, уряду та Міністерства охорони здоров’я не закривати ковідні шпиталі у Боголюбах та на базі Луцького клінічного пологового будинку. Кажуть, новий сплеск хвороби може трапитися дуже швидко.

Читайте також: НСЗУ хоче виключити три луцькі лікарні з переліку медзакладів, які надають допомогу хворим з COVID-19

Про це стало відомо у середу, 26 травня, під час сесії Луцької міської ради, інформує Перший.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо про наміри Національної служби здоров’я виключити з переліку закладів, що надають допомогу хворим на covid-19, обласний госпіталь у Боголюбах та міський на базі пологового будинку. В цьому випадку лучанам лишилися б Волинська обласна інфекційна лікарня та Луцька центральна районна.

«Під час нещодавнього загострення, навіть враховуючи величезну кількість місць у Боголюбах та луцькому госпіталі, в інфекційній лікарні лишалося 10-15 місць з киснем. Уявляєте, що буде, якщо ці заклади закрити? Хто відповідатиме за те, що люди вдома помиратимуть?» – обурився міський голова Ігор Поліщук.

Читайте також: У Луцьку в лікарні врятували хворого на коронавірус чоловіка, який понад 20 днів був під апаратом ШВЛ

«Я розумію, що влада хоче зекономити державні гроші, але економити їх на житті і здоров’ї не можна. Нова хвиля може бути через тиждень, місяць чи восени – ми не знаємо коли. Уявляєте, що буде, якщо закрити ці госпіталі, розформувати бригади, перепрофілювати лікарні?» – додав він.

«Всі вірусологи, епідеміологи говорять про те, що вірус мутує. І ніхто не знає, що буде восени. А організувати палату з киснем – це не те саме, що організувати прийом сімейного лікаря. Дуже дивне це рішення НСЗУ», – сказала також депутатка Оксана Лєщинська.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook