Народний депутат Ігор Гузь вимагає від президента й уряду якнайшвидше погасити борг у сумі 50 мільйонів гривень із зарплати гірникам Волині. 

Читайте також: На Волині протестують гірники шахти "Бужанська"

Також нардеп просить передбачити кошти у бюджеті на 2020 рік для єдиної в Україні шахти, що будується – № 10 "Нововолинська". Про це йдеться в офіційному зверненні парламентаря до перших осіб держави.

Як відомо, за станом на 20 вересня 14 гірників шахти "Бужанська" (ДП "Волиньвугілля") знаходяться під землею і оголосили безстрокову акцію протесту. Вони вимагають погасити заборгованість із заробітної плати. Ця сума становить 22 млн 124 тис. грн, а це не виплачена зарплата за червень – липень та 80% суми за серпень 2019 року.

У депутатському зверненні також йдеться, що держава боргує заробітну плату працівникам ВП "Шахта № 9 Нововолинська" – 21 млн 292 тис. грн та працівникам шахти № 10 "Нововолинська" (єдиної шахти в Україні, що будується) – 3 млн 452 тис. грн. Тобто, загалом заборгованість із зарплатні гірникам Волині станом на сьогодні становить близько 50 млн грн!

"Ця ситуація створила значну соціальну напругу в колективах зазначених підприємств, постійно звільняються кваліфіковані працівники, є загроза відключення шахт від енергопостачання через борги. Накопичилась і низка інших проблем, що заважають безперебійній роботі шахт. Прошу невідкладно вирішити питання щодо стовідсоткового погашення заборгованості перед працівниками вугільних підприємств Волинської області. Також передбачити у держбюджеті 2020 року кошти на утримання і будівництво шахти № 10 "Нововолинська", – йдеться у документі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook