На Волині 6 людей в рекордно короткі терміни отримали від Держгеокадастру дозволи на розроблення проекту землеустрою щодо відведення у власність земельних ділянок – кожна по 2 гектари.

Читайте також: Держгеокадастр на Волині роздає землі з промисловими запасами піску, ймовірно, підставним особам

Про це йдеться у наказах від 10 лютого, які підписав начальник управління Держгеокадастру Володимир Боярчук, передає t1.ua.

6 осіб отримали документи на 12 гектарів землі на території Печихвостівської сільради. Звернемо увагу, що у цьому переліку є родичі. Тобто Держгеокадастр вчергове демонструє непослідовність. Пересічні громадяни роками чекають на виділення паїв, а в цього випадку родичам після написання заяви оперативно видали дозволи.

"Щасливими власниками ділянок" стали – Гарусь Наталія ЄвгенівнаГарусь Володимир СергійовичКлемба Лілія Петрівна, Клемба Віталій БогдановичКлемба Дмитро Віталійович, Маркін Олексій Сергійович.

За нашою інформацією, продали землю, на якій мешканці села Стрільче обробляють городи, а "щасливчика", як виявилося, стала родина Клемби Віталія, який минулу каденцію був заступником голови Горохівської районної ради Тараса Щерблюка.

Зауважимо, що ці рішення розходяться з державною політикою. Раніше керівництво Держгеокадастру України відзвітувалося міністру АПК Роману Лещенку про те, що указ Президента "Про передачу землі громадам" виконано на відмінно, та земля тепер належить громаді. Проте, як бачимо, керівництво волинських земельників і далі розпоряджається землями громади.

Читайте також: Скасований тендер: геокадастр на Волині "вляпався" у черговий скандал

Нагадаємо, раніше 9 громадян теж отримали фактично за день відповідні дозволи на ділянки в Шацькому районі. Площа кожної – 2 гектари. Місцева громада виступила проти такого рішення, адже на виділених ділянках, ймовірно, знаходяться промислові запаси будівельного піску.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook