Перевірки Держпраці стануть справжнім головним болем для українських підприємств в 2019 році. Кількість ревізій істотно зросте: з 12 тисяч у 2018 році до 17 тисяч у наступному, повідомив головний спеціаліст відділу з питань дотримання законодавства про працю Держпраці Артем Д'яковський. При цьому контролери перевірятимуть не тільки виконання ключових правил з працевлаштування, а й роботу з фізособами підприємцями (ФОП). Їм будуть приділяти набагато більше уваги, ніж раніше.

Читайте також: Суд не допоміг: бидлувата луцька "бізнесменша" все-таки заплатить 112 тисяч гривень штрафу

Чиновники давно зметикували, що ФОП – це найпопулярніша схема для тих, хто не любить офіційно працевлаштовувати своїх працівників і платити з їх зарплат всі податки. Тому перевірять кожен акт виконаних робіт і кожного підприємця-партнера. Мета – дізнатися чи є за ним реальний підрядник підприємства або працівник, якого не захотіли брати в штат.

"Ніякі договори компаній з працівниками замість трудових неприпустимі. Держпраці стоїть на сторожі інтересів працівника, який безправний, в разі, якщо нелегально приймається на роботу за договором з ним як з ФОП ", – підкреслив благу мету Д'яковський у коментарі UBR.ua.

Читайте також: Майже півтори тисячі луцьких роботодавців платять робітникам менше "мінімалки"

З нею, звичайно, ніхто не зважиться сперечатися. Але почнуть чіткіше виписувати взаємовідносини з підприємцями. Юристи давно радять це робити.

"Компанії можуть замовляти у ФОП товари, роботи і послуги за цивільно-правовими договорами. Однак співпраця компанії з підприємцями не повинна мати жодних ознак трудового найму. Товари, роботи і послуги, які компанія купує або замовляє у фізособи-підприємця повинні бути деталізовані. Поставка кожної партії товару або виконання ФОП кожної конкретної обумовленої цивільно-правовим договором роботи (послуги) має бути задокументовано актом виконаних робіт (послуг)", – пояснила юрист адвокатської компанії "Кравець і партнери" Ірина Коваленко.

Головне завдання бізнесу при роботі з ФОП – довести, що це підрядник. Для цього важливо відразу домовитися про купівлю у нього тієї чи іншої послуги. Неважливо якої – по доставці товару або підготовці звіту. У договорі з підприємцем, повинні чітко описуватися послуги "під ключ", і їх надання повинно підтверджуватися підписаними актами виконаних робіт.

Ще краще – якщо підприємець виконує роботи не за місцем знаходження компанії.

"Краще, щоб його не було в орендованих або тих, що належать компанії, приміщеннях. І щоб ФОП користувалася власною технікою, сировиною, транспортом. Все це дозволить в подальшій суперечці довести, що немає факту нелегального трудового найму ", – пояснила Коваленко.

Читайте також: На Волині за місяць працевлаштувались понад 7 тисяч осіб

Якщо ж компанія візьме в офіс фахівця за договором ФОП і той буде відпрацьовувати 8-годинний робочий день, приходячи в офіс кожен день, то це неодмінно назвуть фіктивним працевлаштуванням і підприємство покарають. Ревізори перевірятимуть кожен договір під лупою.

"Як би не складався договір, але факт нелегального працевлаштування інспектори Держпраці знайдуть, якщо він дійсно має місце", – запевнив Артем Д'яковський. І відразу нагадав про відповідальність.

"Оформлення працівників як ФОП, таке ж порушення трудового законодавства, як і інші форми нелегального працевлаштування. Держпраці не бачить між ними принципової різниці, не виділяє в окрему категорію і в ході перевірок накладає штрафи точно так, як і на інших порушників трудового законодавства – по 111 690 грн. на кожного працівника, який працює без оформлення трудового договору", – зазначає Д'яковський.

Тонку грань між правильною / неправильною роботою з ФОП поки відчувають не всі компанії. Тому часто отримують штрафи від Держпраці. Їх виписують практично пачками – чиновники видають постанови при кожному випадку, який вважають підозрілим. І зазвичай це закінчується судами.

За ним, до речі, вже можна чітко простежити аргументацію Держпраці і логіку роботи з підприємцями. На цьому тижні стало відомо про два протилежних рішення судів. Черкаський обласний адміністративний суд у справі № 2340/3390/18 погодився з Держпраці, що історія з наймом одним ФОП іншого підприємця – це незаконне працевлаштування. Оскільки договором передбачалася погодинна оплата праці, але там не вказувався чіткий перелік завдань, обсяг виконання робіт, очікуваний кінцевий результат.

Інакше завершилася друга історія: компанія "Віторія Груп" змогла відбитися від Держпраці, довівши, що її співробітництво з ФОП – це саме підрядні роботи, а не нелегальне працевлаштування.

"Вдалося це завдяки правильно складеному цивільно-правовому договору з ФОП", – зазначила керівник з комунікацій OpenDataBot Дарина Даниленко (на цьому ресурсі публікувалася інформація про суперечку з Держпраці).

Влаштувати ревізію всієї договірної бази з фізособами-підприємцями – це головна порада, яку дають юристи в передчутті нової хвилі перевірок від Держпраці. Якщо бізнес захоче і далі працювати з ФОП, йому доведеться не просто відредагувати типові угоди, а й постійно їх переписувати під кожного найманого підприємця. Залежно від нюансів його роботи.

Експерти вважають, що складніше за все, доведеться IT-компаніям, де, як відомо, практикується погодинна оплата. Так ведеться не тільки внутрішній облік робочого часу, а й виставляються рахунки замовникам.

"Держпраці настійно рекомендує як IT-компаніям, так і іншим роботодавцям не грати з державою в хованки, а оформити всіх своїх працівників у відповідність до чинного трудового законодавства", – підкреслив Артем Д'яковський.

Правда, юристи кажуть, що вже розробляють договори під айтішників, і зможуть запропонувати альтернативи. Так само як і для інших галузей економіки – сфери обслуговування (кафе, перукарні та ін.), промислових підприємств, агросектора та ін.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter