Попри те, що в Україні підробляють до 30% "молочки", експерти Міжнародної фінансової корпорації (IFC) бачать великі можливості вітчизняного молочного ринку.

Читайте також: Назвали 5 найнебезпечніших дешевих продуктів харчування

Про це повідомили в Асоціації виробників молока.

За прогнозами експертів, до 2030 року попит на молочну продукцію в світі зросте на 25%. А топ-експортери "молочки" – Нова Зеландія, Австралія, Європа і США – вже не зможуть покрити попит повністю, впевнені експерти.

"Фахівці IFC вказали на ряд чинників, які потрібно вдосконалити, щоб Україна могла стати потужним гравцем на світовому ринку. Асоціація виробників молока вже кілька років працює над більшістю з них, а саме над збільшенням продуктивності корів, створенням кооперативів, а також контролем безпеки і якості молочних продуктів", – зазначила віце-президент АПМ Анна Лавренюк.

Читайте також: Третина молочної продукції в Україні є фальсифікатом

Наразі Україна займає 18 місце в світі по виробництву молока. Ціна українського молока на 16% нижча за світову, що підвищує конкурентоспроможність у порівнянні з іншими країнами.

"Крім того, обов'язковим пунктом на шляху розвитку України як потужної молочної країни є рух в напрямку відкриття нових країн для експорту. На сьогодні географія українського експорту більше націлена на країни пострадянського простору, а такі найбільші імпортери як Гонконг, Китай, Алжир, Венесуела, ОАЕ нами практично не досліджені", – додала аналітик АПМ .

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter