Децентралізація в дії. Голова однієї із об’єднаних територіальних громад власними силами будує гараж для автомобілів. Відтак це вчить інші громади заощаджувати. Хто сприяє розвитку децентралізації у поліських районах Волині?

Читайте також: На Волині розгорівся скандал через утворення Камінь-Каширської ОТГ

Обідня перерва. Майже у повному складі керівництво Прилісненської громади на будівництві. Керує процесом голова – Ігор Терещенко. Він більше, як два роки очолює ОТГ і знає, як зробити громаду перспективною.

Ініціативу подати документи на проект в Міністерство соцполітики запропонувала депутат від 23 виборчого округу Ірина Констанкевич. Згодом у цьому новозбудованому гаражі можуть з’явитись спецавтобуси для дітей з інклюзією та освітян.

Децентралізація в дії – це навчитись заощаджувати, аби розвивати громаду. Адже дірок для латання вистачає, каже Ігор Терещенко.

Об’єднати сили громади із роботою народного депутата вдалося й тоді, коли держава закрила очі на проблему учасників АТО і виділення для них земель. Чи не всі земельні питання на державному рівні і кабінетах міністерств сприяла вирішувати народний депутат.

Процеси децентраліції тривають і їх не зупинити. Відтак до Прилісненської ОТГ виявили бажання доєднатия села Камінь-Каширського району, незважаючи на те, що громада у Манецькому. На думку Ірини Констанкевич до сильного завжди готові приєднатися ті, хто прагне стати таким.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook