На волинян у ці вихідні чекає надспекотна погода, від якої врятує тільки кондиціонер. Але якщо у вас немає цього блага цивілізації, як тоді охолодити свою квартиру?

Читайте також: Прості поради, як пережити спеку

До вашої уваги декілька дієвих способів охолодження домівки, повідомляє TV5

– Купіть вентилятор (він в рази дешевше кондиціонера). Під вентилятор або навпроти нього поставте кілька пляшок із замороженою водою або тазик з льодом. Так ви створите ефект кондиціонера (буде дути холодне повітря). Недолік вентилятора – споживає багато електроенергії.

– Днем вікна приміщень закривайте, а рано вранці або вечорами влаштовуйте протяг. Цим ви охолоджуєте приміщення. Вночі спіть з відкритим балконом або вікнами навстіж.

– Найпростіший спосіб охолодитися – випити напої з льодом (можна воду з холодильника). Пийте невеликими порціями – цим ви уникнете не тільки переохолодження горла, але і зайвого потовиділення.

Читайте також: Спека, зливи та град: синоптики поділилися прогнозами на другий місяць літа

– Намагайтеся не користуватися плитою і духовкою. В спеку, як правило, не хочеться їсти, це природна реакція. Їжте свіжі овочі і фрукти або перекушуйте холодними закусками.

– Замініть лампи розжарювання на флуоресцентні або світлодіодні. Вони виділяють на 80% менше тепла, ніж лампи розжарювання.

– Якщо від спеки складно заснути, за пару годин до сну складіть постільну білизну в поліетиленовий пакет і покладіть в холодильник. З часом, звичайно ж, ліжко нагріється, але засинати буде куди приємніше. Крім того, постільна білизна та подушки повинні бути з легких і натуральних тканин.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook