З 1 вересня навчальні заклади можуть не пустити дітей, які не мають обов'язкових щеплень, на заняття. Таким чином у міністерствах охорони здоров'я та освіти хочуть запобігти поширенню небезпечних інфекцій. Проте далеко не всі батьки задоволені таким нововведенням. 

Читайте також: Експерт спростував міфи щодо ризиків вакцинації

Наявність щеплень віднині – обов'язкова умова для відвідування школи, пише канал 24.

Згідно з національним календарем щеплень дитина у різному віці повинна отримати 7 вакцин: від гепатиту, туберкульозу, кору, паротиту та краснухи, дифтерії та правця, кашлюку, поліомієліту та хіб-інфекції. Більшість з них необхідно робити декілька разів. 

Що робити і чи є вакцини

Аби уникнути проблем, в МОЗ радять до початку навчального року звернутися до сімейного лікаря і терміново зробити щеплення. Усі необхідні вакцини є.

Читайте також: Невакциновані діти не будуть допущені в школи і садки (подробиці)

Якщо батьки не зробили дітям щеплення

Якщо батьки принципово не зробили дитині щеплення, її можуть перевести на домашнє навчання. Рішення прийматиме директор школи. На ньому лежить і відповідальність у разі спалаху інфекції.

"Тобто держава в будь-якому випадку надасть можливість і доступ кожної дитини до шкільної освіти, але це в жодному разі не повинно створювати загрозу здоров'ю іншим дітям", – пояснила міністерка освіти і науки Лілія Гриневич.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook