Історія зі спробами "роздерибанити" територію Шацького національного природного парку має своє продовження. Чергова афера ділків від "лісової мафії" – спроба розділити територію Шацького НПП на три частини, дві з яких згодом можна було би вигідно продати або ж із зиском віддати у приватні руки "потрібним" людям…

Читайте також: Як тандем "Кватирка і Ко" намагається "роздерибанити" землі поблизу Світязя

"Волинь ua" оприлюднила проект документу, який можна розцінювати як чергову спробу узаконити "дерибан" Шацького НПП.

 

Нагадаємо, що головними особами у "віджиманні" землі стали екс-губернатор Волинської області Володимир Гунчик та одіозний начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко.

Проект нового документу являє собою заготовку клопотання від імені керівництва Шацького національного природного парку в особі її теперішнього директора Марії Христецької, яку, як відомо, називають креатурою Кватирка, і власне, за її "правління" почався "дерибан". У документі Христецька має намір просити у нового голови Волинської обласної державної адміністрації Олександра Савченка надати згоду на поділ земельної ділянки на території Світязької сільської ради Шацького району, яка знаходиться у постійному користуванні Шацького НПП, на три окремі земельні ділянки.

Читайте також: Скандальна креатура Кватирка очолила Шацький національний природний парк

З кадастрової карти України видно, що земельна ділянка площею 1715,8001 гектара (кадастровий номер – 0725785600:04:001:0180), яку і просить розділити Христецька,  знаходиться у постійному користуванні Шацького національного природного парку. Цільове призначення: для природоохоронного, рекреаційного та культурно-освітнього значення.

У вказану площу входить частина озера Світязь, а також два стратегічні об’єкти рекреації Шацького НПП: рекреаційний пункт "Гушівський хутір" та наметове містечко "Незабудка", розташоване між селом Світязь і турбазою "Шацькі озера".

Отже, не важко здогадатися, що задуманий "лісовою мафією" поділ Шацького НПП на три частини має виглядати таким чином:

Ділянка №1 – 1,1 га: рекреаційний пункт "Гушівський хутір" із майном Глобального екологічного фонду (GEF).

Ділянка №2 – 0,9 га: наметове містечко "Незабудка" фактично на пляжній зоні Світязя.

Ділянка №3 – 1713,8001 га (за мінусом 2-х гектарів площі): територія Світязького лісництва, що входить до складу Шацького НПП.

 

Читайте також: Чому керівництво лісової галузі повертає на посади хабарників на Волині

На думку фахівців, усе це робиться для того, аби легше було "відщипнути" землю від Шацького національного природного парку, а також нерухомість, яка на ній розташована. Адже коли цим земельним ділянкам присвоять окремі кадастрові номери, їх можна буде вигідно продати або ж із зиском віддати у приватні руки "потрібним" людям.

Уже сьогодні є всі підстави стверджувати, що черговим об’єктом "дерибану" в Шацькому національному природному парку стане Мельниківське лісництво, зокрема рекреаційний пункт "Полісянка" – не менш ласий шматок для хапуг, адже тут, окрім відпочинкових альтанок, теж збудовані добротні дерев’яні будинки для відпочинку.

Схоже, що така суцільна вирубка лісів на території Шацького НПП проводиться з єдиною метою – звільнити площу для облаштування на цьому місці нових рекреаційних об’єктів.

 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter