У Луцьку планують створити мобільний додаток для лучан, у якому вони зможуть повідомляти відповідні служби про проблеми міста. Про це повідомив під час засідання позачергової другої сесії Луцької міської ради сьогодні, 23 грудня, Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Читайте також: Повідомили, чи будуватимуть під Луцьком піч для утилізації тваринних решток

Під час сесійного засідання Ігор Поліщук зазначив, що дав доручення всім виконавчим органам, комунальним підприємствам посилити свою роботу у напрямку "гарячої" лінії "15-80".

"У нас є платформа "Відкрите місто", яка повністю призупинила свою діяльність. І зараз необхідно вивчити найкращий досвід інших міст та країн з приводу розробки мобільного додатку "15-80", в якому люди зможуть повідомляти про ту, чи іншу проблему, оперативно долучати фотографії. Наприклад, не встигли вивезти сміття, ями на дорозі чи інші проблеми, сфотографував, додав у додаток геолокацію цієї проблеми й відповідні служби відреагують", – розповів Ігор Поліщук.

Такою міський голова зазначив, що усі виконавчі органи зобов'язані реагувати оперативно на ці проблеми та тримати зворотний зв'язок із заявниками.

"Якщо є можливість вирішити питання, то це потрібно зробити. А якщо на усунення проблеми потрібен тривалий час, то потрібно повідомити про це заявника. До нас не так багато лучан звертаються на лінію оперативного реагування "15-80" щодня: близько 70-100 людей на день. Тому відповісти можна кожному. Цей додаток повинен стати помічником для комунальних підприємств і виконавчих органів", – каже міський голова.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook