Пацієнтам псевдореабілітаційного центру "Ренесанс", діяльність якого викрили правоохоронці, не дозволяли користуватися засобами мобільного зв’язку, а також застосовували до них фізичне і психологічне насильство.

Читайте також: Автомати, "маски-шоу" і обшуки: як ДБР виставило "контрабандистами" волинських підприємців

Про це під час брифінгу керівництва поліції Волині щодо викриття групи осіб, причетних до незаконного позбавлення волі громадян у псевдореабілітаційних центрах на території Волинської області, що відбувся сьогодні, 20 червня, повідомив заступник начальника слідчого управління ГУНП у Волинській обасті Андрій Литвин, пише ІА Волинські новини.

"Їм не давали користуватися засобами мобільного зв’язку, ставились до них нетактовно, із застосування психологічного і фізичного насильства. Окрім того, їх незаконно утримували, не дозволяли покидати приміщення. А законом передбачена кримінальна відповідальність за незаконне позбавлення волі. Незаконне – це всупереч волевиявлення особи, включаючи перевезення проти волі, заключення до того чи іншого приміщенн"», – зазначив правоохоронець.

Разом і з тим, він розповів про подальшу долю усіх пацієнтів так званої лікарні. Зі слів начальника слідчого управління, усіх їх доставили до головного управління Національної поліції, наразі правоохоронці намагаються або ж уже зв’язалися з їхніми родичами.

Нагадаємо, 19 червня у відділенні реабілітаційного центру "Ренесанс", що на вулиці Володимирській у Луцьку, правоохоронці провели обшуки. Утім, як виявилося, цього ж дня обшукали і відділення центру у селі Гаразджа.