Проти голови Волинської облдержадміністрації Олександра Савченка порушили кримінальне провадження. Йдеться про службову недбалість та зловживання владою. Відомості про порушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, яким буде займатись нацполіція.

Читайте також: Очільник Волинської ОДА Савченко може бути покараний за кримінал

Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

Заступник голови Волинської обласної ради Роман Карпюк подав заяви про злочин проти волинської громади до правоохоронних структур – поліції, прокуратури, СБУ, НАБУ та антикорупційної прокуратури.

Він просить внести в ЄРДР відомості за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст. 367 КК України головою ОДА Олександром Савченком та директором департаменту фінансів Ігорем Никитюком.

Під таким зверненням підписались майже усі голови фракцій в обласній раді, а все через те, що обласний бюджет не виконується вже майже 2 місяця з моменту прийняття.

Сьогодні слідче управління Національної поліції в області повідомило заступнику голови обласної ради Романові Карпюку, що розглянуло його заяви щодо вчинення губернатором та директором департаменту фінансів кримінальних правопорушень.

Савченку інкримінують правопорушення, передбачене ст. 364 КК України – це службова недбалість, що заподіяла шкоду правам, свободам та інтересам громадян. Відповідальність за вчинення таких дій карається штрафом або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років та позбавленням права обіймати посади. 

Читайте також: Депутати Волиньради звернулись до губернатора Савченка з вимогою припинити блокувати бюджет області (відео)

Нагадаємо, через невиконання рішення про бюджет волиняни не можуть отримувати матеріальної допомоги. Через це страждають онкохворі і ті, хто опинився на межі виживання. Окрім цього всі комунальні установи недоотримують фінансування, через це заморозили купівлю обладнання в дитячій обласній лікарні для перенатального центру, важкохворі діти які мають унікальні захворювання теж не отримують препаратів.

Окрім цього недобудовані школи, одна із них – у селі Любохини Старовижівського району. Райдержадмінстарція просить виділити 2,5 мільйона гривень на добудову, але губернатор, який відвідував заклад, навіть не дав команди включити її в проект бюджету. А тепер як відомо, взагалі подав позов про блокування головного кошторису Волині.

Більш детальніше у відео-сюжеті: 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook