Вартість подобової оренди житла у Києві під час проведення фінальних матчів Ліги чемпіонів з футболу зросте приблизно у чотири рази, однак ціни 100-140 тисяч за добу – це нереально.

Читайте також: "Укрзалізниця" пустить додаткові поїзди до проведення фіналу ЛЧ-2018 в Києві

Такий прогноз сайту "24"озвучив президент Спілки фахівців з нерухомого майна України Віктор Несін.

Сьогодні на сервісах, які пропонують туристам забронювати житло, з’явились оголошення, які пропонують зняти квартири у Києві за 100-145 тисяч гривень на добу.

За словами Несіна, така ціна не є адекватною і може бути варіантом маркетингового ходу, який передбачає свідоме завищення ціни на певні об’єкти нерухомості, які дозволять створити попит на більш дешеві пропозиції житла.

На моє глибоке переконання, ця реклама із шаленими цінами – це певний варіант агресивного маркетингу. Ми теж почали вивчати це питання – там близько п’яти об’єктів розміщені за такою неадекватною ціною. Я не уявляю, хто може орендувати житло за 10 тисяч євро за добу. Тому я би на це не рівнявся. Не знаю, який сервіс та послуги мають бути включені за цю суму,
– сказав він.

Експерт пояснив, що у реальності попит на подобову оренду житла на час проведення фінальних матчів дійсно зросте, але в межах, прийнятних для гостей Києва. "Цього року мінімальна вартість оренди – 350 гривень на добу. Відповідно, ця ціна збільшиться орієнтовно у 4 рази. Але ж ми очікуємо на приїзд великої кількості європейців, для яких вартість 50-100 євро на добу – це нормальна ціна, до якої Європа звикла. Вони на цю ціну будуть реагувати спокійно", – пояснив Лесін.

Читайте також: Депутати Європарламенту закликають ЄС бойкотувати чемпіонат світу з футболу в РФ

Окрім того, у першу чергу туристи віддаватимуть перевагу розселенню у готелях, яких у Києві більш ніж достатньо – вони зможуть покрити мінімум 70% попиту. Вартість готельного номера включає у себе, як мінімум, сніданок, прибирання, безпеку проживання та інший мінімальний сервіс, який буде пріоритетним для європейських туристів. Решта людей буде розселятись у приватному секторі. При цьому приватний сектор буде ділитись на апартаменти, на квартири та на хостели. Плюс, будуть організовані наметові містечка, як було під час проведення Євро-2012 на Трухановому острові.

"Зрозуміло, що на оренду квартир ціни також зростуть, але буде чимало варіантів, які коштуватимуть орієнтовно 1,5 тисяч гривень на добу. Плюс, а скільки ми очікуємо людей? Але не думаю, що приїде більше мільйона туристів. Більшість заселиться у готелях. Кількість квартир, які можна орендувати на добу – значно перевищуватиме попит. Тому ті, хто сильно піднімуть вартість на оренду житла, просто залишаться без клієнтів. Чимало квартир будуть простоювати", – додав експерт.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter