Лідер Української Добровольчої Армії Дмитро Ярош наголосив добровольці йдуть з передової на Донбасі, щоправда участь у війні не припиняють, відтак буде створено загони територіальної оборони в усіх областях України.

Читайте також: У Луцьку націоналісти розпочали смолоскипний хід до Дня захисника України (фото)

Таку заяву він зробив під час виступу у Дніпропетровській ОДА.

"Як командувач УДА оголошую про те, що 5 і 8 окремі батальйони Український Добровольчої Армії виходять з передової, але ми не виходимо з війни. Віна триває. І відповідно, поки триватиме війна, ми будемо брати у ній участь. Сьогодні найголовніше головне завдання для УДА – це розбудова територіальних загонів оборони, які мали би чіткий функціонал", – зауважив він.

За словами Яроша, перше – це гуртування учасників бойових дій, які зараз виконристовуються неефективно та стають інструментом в руках політиків або криміналітету.

"Бачимо, що сьогодні відбувається в Україні. Скільки сьогодні АТОвців або учасників Операції Об’єднаних сил йдуть на дембель і як "дерибанять" сьогодні. Ми маємо безліч АТОшних організацій, що призводить до розпорошення потенціалу. Тобто, він реально може бути найважливішим для України, а його намагаються роз’єднати та ліквідувати. Завдання УДА зібрати всіх, хто воював, у єдиний ударний кулак", – заявив командувач УДА.

Читайте також: Легендарного волинського бійця АТО посмертно нагородили Орденом за мужність

Водночас він наголосив, що УДА буде не тільки готувати загони територіальної оборони, а й має намір допомагати державним структурам не допустити російського реваншу.

"Треба буде валити – валитимемо їх", – каже Ярош.

Крім того, очільник добровольчої армії стверджує, що завдання загонів полягатиме в підготовці руху опору в кожній області України.

Також командир добровольців зазначив, що не вірить у дипломатичне вирішення питання конфлікту на Донбасі та очікує лише на силовий наступ ЗСУ з подальшою реінтеграцією окупованих територій України.

Виступ Дмитра Яроша у Дніпропетровській ОДА:


Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter