Протягом січня 2021 року працівниками відділу у справах дітей, сім'ї та молоді виконавчого комітету Любомльської міської ради були здійснені планові візити у сім'ї, які перебувають у складних життєвих обставинах. Про це повідомляє Любомльська міська об'єднана територіальна громада у Facebook.

Читайте також: Матір покинула на березі ставка шістьох дітей: голодні та голі малюки їли сиру картоплю

У ході проведення профілактичних заходів виявлено два факти неналежного виконання батьківських обов'язків.

У першому випадку в будинку було холодно та не прибрано. Малолітня дитина була налякана та голодна, а матір із співмешканцем розпивали алкогольні напої.

У другому ж випадку батьки малолітньої дитини також безвідповідально ставилися до виконання своїх обов'язків щодо належного виховання дочки. В задимлених кімнатах відчувався різкий запах дизпалива, яким батько розтоплював плиту. Батьки разом із сторонньою особою вживали алкогольні напої.

В зв'язку з цим, членами комісії було прийнято рішення про тимчасове влаштування обох дівчаток до закладу соціального захисту дітей.

Читайте також: На Волині жінка покинула дітей у холодній хаті

Крім того, працівниками відділу у справах дітей, сім'ї та молоді були подані клопотання до правоохоронних органів про притягнення батьків до відповідальності за неналежне виконання батьківських обов'язків.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook