18 жовтня повноваження з управління Національної енергетичної компанії  "Укренерго" перейшли до  голови Комісії з реорганізації цього підприємства, заступника міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика Михайла Близнюка.

Читайте також: До телеканалу кума Путіна у Нацради нема претензій

Це значно відтермінує корпоративізацію компанії з державного підприємства на Приватне акціонерне товариство.

Відзначимо, що НЕК "Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію роботи ОЕС. НЕК наразі  є державним підприємством, яке знаходиться в управлінні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Читайте також: Як наживаються на Донбасі друзі Порошенка (відео)

Відтак вся система ліній електропередач та ОЕС може опинитися в руках людей, які зароблятимуть на цьому шалені суми, вкотре обкрадаючи державу та українців. Зважаючи на антидержавницьку діяльність керівника енергетичного відомства України, безпека країни – під великою загрозою.

Нагадаємо, що діючий міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик до свого призначення їздив до бойовиків ДНР домовлятись про купівлю вугілля у терористів. В період запеклих боїв біля Дебальцево депутат президентського "Блоку Петра Порошенка" вів невимушену ділову бесіду із так званим "міністром доходів та зборів ДНР" Олександром Тимофєєвим. Дружня зустріч відбулась у лютому 2015 року.

Після "успішних" перемовин Ігоря Насалика невдовзі призначили головою Міністерства енергетики та вугільної промисловості за те, що все таки зміг організувати для бізнесу олігарха Ріната Ахметова контрабандну схему поставки дешевого ДНРівського вугілля. Зокрема, для роботи ТЕЦ.

Втім ця злочинна схема виявилася не такою успішною для економіки України та кожного її громадянина. Українці останніх 3 роки переплачують за вугілля терористів закладене у ціні за електроенергію, бо у тариф включили вартість вугілля, яке нібито закупляється у Ротердамі і має ціну в 4 рази вищу за вітчизняне. То ж поки хтось оплачує нічим не обгрунтовані космічні ціни за світло - хтось заробляє на цьому мільярди доларів.

Президент України Петро Порошенко, лобіювавши людину Ахметова - Ігоря Насалика на посаду міністра, показав, що не проти допомогти олігарху разом підзаробити на цій схемі. Навіть більше – разом з Рінатом Ахметовим "гарант" набиває кишені мільярдами у час війни.

Ще однією важливою персоною у контрабанді ДНРівського вугілля під виглядом імпортного є кум Володимира Путіна Віктор Медведчук. Він відповідає за транзит вугілля через Росію.

У країні складається парадоксальна ситуація, коли українців переслідують та саджають до в'язниці за критичні вислови в інтернеті та дописи в соцмережах щодо чинної влади, але людина, яка веде бізнес з сепаратистами і допомагає президенту Порошенку, Ахметову та Медведчуку заробляти на кровопролиті – спокійно стає міністром.

Читайте також: Волинські шахтарі мітингують під Верховною Радою (фото)

У пересічного громадянина виникає ряд гострих запитань до чиновників: чому держава і зокрема міністерство Насалика ігнорує десятки українських шахт і не платить шахтарям зарплатню, доводячи їх до зубожіння? Чому українська влада відмовляється купляти вітчизняну сировину з тої ж Волині і Львівщини, яка в 3 рази дешевша за "ротердамське" вугілля терористів і Ахметова? Скільки українці переплачуватимуть за електроенергію, яка давно дорожча ніж у Європі?

Відповідь проста: Рінату Ахметову не вигідна конкуренція ДНР з волинськими шахтами. Тому він, за підтримки свого бізнес-партнера Петра Порошенка і профільного міністерства, очолюваного маріонеткою, заморожує роботу копалень і змушує державу у безвиході купувати вугілля з самопроголошених ДНР/ЛНР.

Тим часом, шахтарі з Волині вже не перший місяць страйкують, вимагаючи купувати українське вугілля і гідної оплати своєї праці. Однак міністру Насалику та його відомству, схоже, на це просто наплювати. Вони і надалі зі своїми покровителями продовжуватимуть цинічно напихати кишені мільярдами в той час, коли українські захисники Вітчизни проливають кров, борючись з тими самими бізнес-партнерами Медведчука-Порошенка-Ахметова.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter