4-го жовтня у храмі села Галинівка Оваднівської ОТГ богослужіння здійснив священник Олексій Шаран, який "прославився" тим, що привітав Путіна у фейсбуці. Мешканці села, які є прихильниками ПЦУ обурилися таким візитом Шарана в храмі. Опісля богослужіння, спеціально створена комісія планує провести у храмі інвентаризацію, щоб впевнитися, що ніщо з церкви не зникло.

Читайте також: Громада на Волині, у якій священник привітав Путіна з Днем ангела, вирішила перейти до ПЦУ (фото, відео)

Нагадаємо, після того, як про привітання Шараном Путіна дізналися мешканці Галинівки, 9-го серпня були ініційовані збори громади, на яких проголосували за перехід до ПЦУ. В цей же день Володимир-Волинська єпархія УПЦ направила служити в храм іншого священника Юрія, пише БУГ.

З того часу про отця Шарана в селі не чули, не знали навіть де він є. Припускають, що ховався від народного гніву. Проте 4-го жовтня він раптом завітав до храму і навіть здійснив там богослужіння Ця "витівка" мешканцям Галинівки, які є прихильниками ПЦУ, не сподобалася.

Під храмом зібралися люди, приїхали і правохооронці. Проте отець Шаран вів богослужіння в храмі дуже довго.

Як повідомили, 22-го вересня відбулися установчі збори нової парафіяльної громади. Головою нової ради обрали Ярослава Демчишина.

Він і розповів, що після візиту колишнього настоятеля планують провести в храмі інвентаризацію, щоб передати майно і матеріальні цінності новій парафіяльній раді. Проте наразіцього зробити не можуть, адже їх не пускають до храму.

"Намагаємось проводити інвентаризацію майна, священник (отець Олексій Шаран, – ред.) перешкоджає, відштовхував адвоката, який допомагав нам юридично правильно все провести. Також священник каже, що ці збори не є правомірними, оскільки збори повинен збирати особисто він як настоятель храму, хоча статут, який зараз діє в храмі, передбачає і скликання зборів ініціативною групою, яка зареєструвалась і має таке відповідне право", – розповідає Демчишин.

Читайте також: Побажав Путіну здоров'я: на Волині вирішують, чи місце у храмі священнику, який привітав президента РФ (відео)

Журналісти пробували зв’язатися із пресслужбою Володимир-Волинської єпархії УПЦ, але там відповісти вони наразі не в силі. Офіційний коментар про візит Шарана в храм протоієрей Володимир Мацур обіцяв надати згодом.

Проте, Ярославу Демчишину секретар єпархії УПЦ повідомив, що Олексій Шаран від обов’язків відсторонений та не має права там знаходитись. Також зазначив, що на його місце був призначений отець Юрій.

На місці події охорону порядку забезпечували правоохоронці.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook