З початку дії безвізового режиму українці здійснили 42,6 мільйона поїздок в країни ЄС. Про це повідомив радник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян, коментуючи другу річницю дії безвіза на своїй сторінці в Facebook.

Читайте також: "П**дуйте на фронт": Порошенко влаштував переполох на Банковій, аби скинути Зеленського (відео)

"9,2 млн громадян України перетнули кордон з біометричними паспортами, з них майже 3 мільйони українців прямували без віз, з новими біометричними паспортами, тобто скористалися режимом безвіза", – повідомив Слободян в соцмережі.

За його даними, найбільша кількість громадян України – понад 1 млн осіб перетнули кордон з Польщею. Також для українців були активними ділянки кордону з Угорщиною і Румунією, де перетин кордону щодо безвізового режиму склало більше 350 тисяч і понад 245 тисяч осіб відповідно. Близько 226 тисяч осіб перетнули кордон зі Словаччиною.

Читайте також: Українець врятував сім'ю із палаючої машини у жахливій автотрощі в Польщі, де загинуло багато людей (відео)

Крім того, майже мільйон українців скористалися авіаційним сполученням. Тоді як морське сполучення є найменш популярним, таким чином перетнули державний кордон всього близько 500 чоловік. Всього за другий рік безвіза (з 11 червня 2018 року по 11 червня 2019 року) зафіксовано 2,35 млн поїздок українців за безвізом. А це в 4,2 рази більше, ніж за перший рік – 560 тис. чоловік.

"Це свідчить про те, що все більше українців віддають перевагу безвізовим поїздкам (виключно за біометричними паспортами), особливо з погляду на закінчення терміну дії віз, виданих до 11 червня 2017 року", – зазначив Слободян.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook