Дружина заступника голови фракції "Блок Петра Порошенка" Сергія Березенка Уляна відкрила елітний дитячий садок у режимному будинку відпочинку Державного управління справами у Конча-Заспі.

Читайте також: Іван Мирка очолив волинський осередок партії "БПП"

Про це повідомляють журналісти Bihus.info.

Дитсадок "Кідсвуд" працює без ліцензії, а за оренду понад 500 кв. м держструктурам сплачується лише 42,5 тис. грн/міс. За ринковими цінами, на цю суму можна орендувати хіба що у 6-8 разів меншу площу у спальному районі Києва та без охорони.

Березенко раніше очолював ДУС.

У часи президентства Януковича "Конча-Заспа" була одним із найзакритіших об'єктів у країні. Так званими "державними дачами", а по суті – маєтками – тут користувалися міністри, нардепи і силовики, на що з держбюджету йшли мільйони гривень.

Після Революції гідності "Конча-Заспу" обіцяли відкрити для всіх охочих, але територія так само закрита – її охороняє Управління державної охорони, а нерухомість, за документами, продовжують використовувати як представники попередньої, так і нинішньої влади.

"Кідсвуд" працює з 2017-го, договори оренди 2 об'єктів нерухомості з Фондом держмайна були підписані 2018-го.

Садок позиціонує себе як інноваційний. Вірогідно, цим пояснюється і вартість навчання – 18 тис. грн на місяць за одну дитину плюс ще 4 тис. грн на місяць за харчування. При цьому, за даними КМДА, ні Уляна Березенко як фізична особа, ні "Кідсвуд" як юридична особа не отримували ліцензій на діяльність дошкільного навчального закладу.

Читайте також: Друг-нардеп Порошенка нахабно збрехав про свою дороговартісну відпустку

Березенко у коментарі журналістам заявив, що не причетний до бізнесу дружини та не допомагав їй отримати нерухомість на закритій території, якою раніше управляв. Участь чоловіка у діяльності дитсадка спростовує і його дружина. Каже, що садок відкривала її нинішня партнерка, а сама вона увійшла до складу засновників лише згодом. При цьому жінки були знайомі на момент відкриття закладу.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter