Відтепер перш ніж зайти у публічне місце: кафе, готель, маршрутку – добре подумайте, бо ж це можуть кваліфікувати як незаконне проникнення. Дружина волинського митника написала на журналістів телеканалу "Аверс" заяву за нібито незаконне проникнення на територію її готельно-ресторанного комплексу, який знаходиться на узбережжі Світязя. Поліція навіть відкрила кримінал.

Читайте також: Жорстоко побили та погрожували фізичною розправою: на Волині митники напали на журналістів, які виконували завдання (відео)

У будь-якій незрозумілій ситуації – пиши заяву до поліції. Очевидно саме такою логікою керувалася дружина волинського митника Олександра Марчука – Леся Марчук, коли писала заяву про незаконне проникнення журналістів на територію її готельно-ресторанного комплексу, який до слова є – публічним місцем. 

Але про все по-порядку. 8 травня журналісти телеканалу "Аверс" приїхали до готельно-ресторанного комплексу – "Лемарк", який розташований на узбережжі мальовничого озера Світязь. Цей розкішний комплекс з величезною територією належить дружині волинського митника – Олександра Марчука. Саме 8 травня за інформацією журналістів свій день народження у цьому комплексі святкував начальник пункту пропуску Ягодин – Олександр Оникійчук. Тож журналісти вирішили його привітати і заразом запитати як так вийшло, що напередодні на Ягодині – працівники митниці пропустили півтори тони бурштину.

Читайте також: Хто вони і за що?: п'яні волинські митники жорстоко побили та пограбували журналістів (відео побиття)

На територію готельно-ресторанного комплексу"Лемарк" журналісти зайшли через центральний вхід. Жодних попереджувальних знаків про те, що це приватна територія і вхід стороннім заборонено – не було. В принципі їх і не може бути – бо це ж публічне місце і будь-хто може сюди безперешкодно зайти. На відео видно журналісти не перелазять через паркан і не лізуть у вікно. До банкетки, де святкували митники день народження, – зайшли без проблем – через двері.

Щоправда звідти не надто гостинні митники журналістів вивели по-під руки. Працівник митниці Олександр Марчук, дружина якого є власницею готельно-ресторанного комплексу, особисто запросив журналістів до іншої зали на розмову. Після розмови вже на вулиці, але все ж на території готелю митники і гості свята накинулися на журналістів з кулаками. Позривали посвідчення, силою забрали телефони. Побили оператора і його службову камеру.

Тепер інцидент з побиттям журналістів розслідує ДБР. Кримінал відкрили за трьома статтями: перешкоджання журналістській діяльності, легкі тілесні ушкодження та викрадення документів. Активну участь у всьому цьому дійстві брав Олександр Марчук. Саме його дружина – Леся є власницею готельно ресторанного комплексу, на території якого відбували події.

Вся ця історія трапилася 8 травня близько дев'ятої години вечора. І лише 16 травня дружина митника, яка є власницею готельно-ресторанного комплексу, написала заяву до поліції. Скаржиться на те, що журналісти нібито незаконно проникли на територію її готельно-ресторанного комплексу. Поліція відкрила кримінал. 20 червня журналістів в рамках справи навіть допитали.

Читайте ткож: Начальник митниці "Ягодин" похизувався незадекларованою елітною автівкою (відео)

Та, здається, у цій ситуації правоохоронцям набагато логічніше було б запитати у Олександра Марчука, де він, працюючи на державній роботі і отримуючи 16 тисяч гривень в місяць, взяв гроші на от такий величезний будинок на березі озера. Кований паркан, бруківку, автопарк (у якому дві Toyota Camry, Audi, мопед BMW).

огічним було б і питання чому у декларації митника немає машини Suzuki, на якій катається його дружина. А ще цікаво де і за які кошти сім'я придбала задекларованих 10 земельних ділянок на Шацьких озерах. Згідно з декларацією зрозуміло, що відповідь одна – у митника ну дуже успішна дружина-бізнесвумен – майже всі доходи та заощадження числяться на ній. Та чи насправді це так… Але ж кому це цікаво…

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":