Два райони у Волинській області залишилися сам на сам із газовим питанням. Жителям припинили постачати скраплений газ у балонах, тому вони змушені вдаватися до послуг заправок.

Читайте також: У Луцьку декілька вулиць залишаться без газу

Про це йшлося 10 березня під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства, пише ІА Волинські новини.

На розгляд депутатів винесли проєкт рішення про проблему із забезпеченням населення області зі скрапленим газом.

Як було поінформовано, з осені минулого року було припинене постачання скрапленого газу жителям Любомльського та Шацького районів.

Відзначимо, що згадані райони не газифіковані, тож газ у балонах – основне джерело в побуті для приготування їжі. Через припинення постачання жителі змушені заправляти балони на заправках, що заборонено правилами техніки безпеки.

Читайте також: На Волині зафіксували три незаконні підключення до газу

Окрім того, практично припинила роботу Любомльська дільниця скрапленого газу, при якій функціонувала газова аварійна служба.

У ДП "Івано-Франківськ-Пропан" пояснили, що постачання припинили через не проведення аукціонів із продажу газу для забезпечення потреб населення.

Голова комісія, депутат Юрій Цейко запропонував звернутися до центральної влади з проханням вирішити питання щодо забезпечення населення газом для побутових потреб.

Члени комісії підтримали пропозицію на голосуванні. Далі мають підготувати відповідний проєкт рішення щодо звернення, у підсумку яке розглянуть на сесії облради.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook