В Україні вісім компаній-постачальників газу пропонують свої послуги за тарифами, нижчими граничної вартості 6,99 грн за кубометр, яку встановив Кабінет міністрів до 31 березня.

Читайте також: Українцям роздадуть по 564 грн замість дешевої електроенергії

Про це повідомили на сайті консультаційного центру для населення "Газ Правда", опублікувавши оприлюднені тарифи на березень.

Станом на 24 лютого свої ціни оприлюднили майже всі газопостачальні компанії, 8 з яких встановили ціни від 6,70 грн до 6,97 грн за кубометр.

Кращу ціну в березні − 6,70 грн за кубометр − пропонує компанія Megawatt, яка знизила вартість своїх послуг у порівнянні з січнем-лютим на 9 копійок.

Компанія "Агросинтез Трейдинг" зменшила тариф на 7 копійок і пропонує газ по 6,75 грн за куб.

Компанія "Енергетичні ресурси України" знаходиться в трійці лідерів за низькими тарифами, її ціна − 6,80 грн за кубометр − на 10 копійок нижча, ніж була в лютому.

Серед постачальників, які встановили тарифи нижче гранично допустимого урядом рівня, − газопостачальна компанія "Нафтогаз України" (6,86 грн), "Евода ТРЕЙД" (6,88 грн), "Газпромпостач" (6,90 грн ), "Волиньелектро Збут" і "Закарпаття Енергозбут" (по 6,97 грн). Ціни у цих компаній залишилися на лютневому рівні.

Решта постачальників, зокрема регіональні газзбути, афілійовані з облгазами, встановили максимально дозволений тариф 6,99 грн за кубометр.

Читайте також: Шмигаль заявив, що українців переведуть на новий тариф на газ

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook