Аби Луцьке підприємство електротранспорту могло належно розвиватися й отримувати доходи, потрібно якнайшвидше оновити тролейбусний парк.

Читайте також: У Луцьку будуть рахувати пасажирів у маршрутках

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань комунального майна та приватизації 23 листопада, передає ІА Волинські Новини.

Директор Луцького підприємства електротранспорту Володимир Пуц нагадав, що наймолодшому тролейбусу, який перебуває в парку підприємства, – 11 років. Нових транспортних засобів ЛПЕ не отримувало ось уже 12 років.

"Хочу сказати, що навіть за того парку, який ми маємо, можна ще працювати, однак це накладає певні зобов’язання, зокрема витрати на ремонт. Окрім того, працювати, виконувати ритмічно роботу, чого очікують наші городяни, дуже важко. Також підтримувати рухомий склад, його санітарний стан не завжди вдається, адже при тому віці тролейбусів, які ми маємо, це й не дивно", – сказав Володимир Пуц і додав, що більшість підприємств електротранспорту міст України є збитковими.

Читайте також: Лучанин скаржиться на хамство водія маршрутки

Він зазначив, що зараз підприємство не має заборгованості по виплаті заробітної плати, однак має інші види боргів.

Аби організувати нормальну роботу підприємства, за словами Володимира Пуца, потрібно оновлювати транспорт і отримувати підтримку від держави (мова, зокрема, – про відшкодування пільгових проїздів громадян).

"Моя мрія – центр міста з тролейбусами і без маршруток. Головне – це, звісно, екологічне питання, здоров’я наших лучан", – наголосив Володимир Пуц.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter