Волиняни все частіше скаржаться на маршрутників та їхній спосіб перевезення пасажирів. 

Читайте також: На Волині кожна друга маршрутка не відповідає технічним вимогам

Люди обурені вічними перегонами водіїв у погоні за грішми. Адже маршрутники часто забувають, що везуть пасажирів та забувають за техніку безпеки.

Одним із таких випадків поділилася лучанка Zhenya Kushniruk у групі "Теревені про Луцьк" у Facebook:

"Я з подругами сіли в маршрутку "Луцьк-Рожище" АС7608АІ в селі Рокині 2. З нами були малі діти: хлопчик 9 років і дівчинка 3 роки. Ми зайшли, оплатили та зайняли місця (стоячи). Водій бачивши, що пасажири ще добре не втигли сховати гаманці і взятись за поручні для безпеки, рушив вперед, потім різко затормозив і я майже не полетіла в передню частину салону", – пише дописувачка.

"Потім, коли ми виходили на зупинці в с. Боголюби водій майже не зробив велику біду. Спочатку вийшла дівчина, потім ми почали виходити, але водій почав рушати і зачиняти двері. Ми вигукнули, що тут ще виходять з дітьми. Він притормозив але швидко знову почав рушати і зачиняти двері, в той час як маленька дівчинка була вже однією ногою на тротуарі. Ми знову почали вигукувати, що виходять з дітьми і невже не видно у дзеркало бокового виду. Дитину майже не замотало під колесо маршрутки", – зазначає обурена жінка.

Також пасажирка звернулася до перевізників, аби ті взяли до уваги такі ситуації та вирішили їх якнайшвидше:

"Хочу закликати перевізників! Проведіть профілактично-виховну роботу з водіями, тому що вони за своїми перегонками, можуть відняти життя у зовсім не винних людей".

Читайте також: Лучани знайшли черговий провал в роботі маршруток і викрили "схему" водіїв

Тих, хто опинявся у такій самій ситуації виявилось чимало. Своїми історіями інші пасажири поділилися у коментарях:

Aljona Samoylenko: В мене з донечкою так двічі колись було. Виходила я потім її брала. Так з зажатою дитиною за руку зі мною і їхав.... Тепер її вперед випускаю, хай якщо що зі мною їде.

Софія Настенко: В мене таке теж було: дитина виходила першою тримала мене за руку, водій почав їхати, а дитина не відпускала руку і бігла під колеса, благо люди стали кричати і я, зупинився вчасно, тепер виношу дитину на руках, та ще й кажу: "зачекайте, я з дитиною"

Ірина Веремко: І в мене таке було: дитина висіла на моїй руці на вулиці, а я в салоні за зачиненими дверима і якби я дитину пустила мій син був би під колесами.

Світлана Сарнавська: Навряд чи перевізники це прочитають, та зроблять висновки! В таких випадках записуйте номер машини, напрямок маршруту та дзвоніть на горячу лінію міськради! Це діє, знаю з власного досвіду! Переважна більшість водіїв маршруток в нас БИДЛО, треба себе захищати!!!

Zhenya Kushniruk: Просто здирають гроші, а комфорту ніякого немає.

Иванна Жидачевская: Для мене було великим шоком проїхатися у Луцькій маршрутці. Прожила більше 5 років у Києві і можу сказати одне, що за ці роки ще ні разу не вистрибувала з маршрутки на ходу там, як тут, а про те, що втриматися стоячи, щоб залишитися цілою, без коментарів.

Андрій Герчук: Якщо немає мужчин раджу вам жінки... бачите таку ситуацію, берете сумочку, бажано не сама, і тією сумочкою ту су*у мастите по голові що є сили... Кажуть помагає.

Людмила Поремчук: Правда. Треба вже їх гамселити, бо там багато придурків, з якими так і треба поступати, бо це нелюди.

Андрій Арей: Долбані воділи та перевізники, скільки ви ще будете випробовувати наше терпіння, ким ви себе уявили. Бачу людяність потрібно вбивати у ваші черстві тупі голови.

Iryna Mazhyla: Ситуація дуже знайома. А найбільша біда в тому, що за кермом сидять люди, які взагалі не задумуються про те, що в їхніх руках життя десятків пасажирів, яких вони трамбують як шпротиків... а перед очима лише бабло... Побільше заробити... Гнилі маршрутки – гнилі люди... 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter