Суд відправив під нічний домашній арешт колишнього директора державного підприємства "Луцький комбінат хлібопродуктів №2" Степана Москвича, підозрюваного детективами НАБУ в розкраданні зерна.

Читайте також: Жінка ненароком втопила 2-річну доньку у ванній та сама намагалася накласти на себе руки

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання прокурора САП про обрання запобіжного заходу, повідомляє "Слово і Діло".

Прокурор САП просив суд обрати Москвичу запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, оскільки той обґрунтовано підозрюється урозкраданні зерна й може переховуватися від органів досудового розслідування. Також підозрюваний може негативно впливати на перебіг досудового розслідування й судового розгляду шляхом незаконного впливу на свідків у кримінальному провадженні.

Москвич і його захисник заперечували проти задоволення клопотання, посилаючись на те, що підозра є необґрунтованою й базується на припущеннях.

Вислухавши обидві сторони, суддя частково задовольнив клопотання й відправив екс-директора Луцького КХП №2 під нічний домашній арешт. У суді також підтвердилося, що Москвич хворий і йому необхідно перебувати на диспансерному обліку в кардіолога.

Читайте також: Суд дозволив заарештувати Януковича

Крім того, слідчий суддя дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення клопотання прокурора в частині покладання на підозрюваного обов'язку носіння електронного засобу контролю.

Нагадаємо, затриманий НАБУ екс-директор Луцького КХП №2 два місяці пробув без обов'язків.

Раніше САП програла апеляцію щодо стягнення застави Москвича.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter