Організатором акцій протесту проти закону №8488 про розмитнення автомобілів на "єврономерах" біля Львівської ОДА виявився заарештований за сутенерство колишній лідер організації "Авто Євро Сила" у Львівській області 33-річний Олег Наконечний.

Читайте також: "Ми не здамося": у Луцьку відбувся протест власників авто на єврономерах (фото, відео)

У вівторок, 13 листопада, Олега Наконечного на місці проведення акції помітили журналісти ZAXID.NET TV. Спочатку на прямі запитання журналістів Олег Наконечний заперечував свою особу і намагався приховати своє обличчя.

Пізніше чоловік таки визнав, що його звати Олег Наконечний. Він плутано розповів про умови домашнього арешту, під яким перебуває від початку вересня, і додав, що не порушує закон, перебуваючи на місці проведення вуличної акції. При цьому активіст заперечував свою причетність до організації протестів біля ЛОДА, які тривають від 9 листопада.

Проте з власних джерел ZAXID.NET вдалося дізнатися, що незважаючи на відсторонення Олег Наконечний весь час продовжував впливати на діяльність "Авто Євро Сили" на Львівщині. І саме він є справжнім організатором вуличних акцій біля ЛОДА.

При цьому учасників акції під ЛОДА попросили приховувати свою приналежість до "Авто Євро Сили". Для цього вони позривали зі своїх авто наліпки з емблемою організації. 

Сам Олег Наконечний постійно перебуває біля будівлі ЛОДА, нерідко затримується допізна, порушуючи умови домашнього арешту. Згідно з рішенням суду, Олегові Наконечному заборонено покидати місце свого проживання з 22:00 до 6:00.

Читайте також: Лідер активістів "Авто євро сила" спалив свій "Land Rover" у прямому ефірі в знак протесту (відео)

Ще одним координатором акції протесту "євробляхерів" виступає відомий львівський активіст Іван Спринський, який впродовж літа 2018 року спільно з Олегом Наконечним організовував пікети Львівської митниці з вимогою звільнення її керівництва.

Нагадаємо, що наприкінці серпня Олега Наконечного затримали у Львові співробітники СБУ за звинуваченнями в сутенерстві, організації борделю та торгівлі людьми. Протягом двох наступних місяців Наконечний перебував під цілодобовим домашнім арештом, але 25 жовтня слідча суддя Галицького райсуду Людмила Городецька продовжила домашній арешт до 25 грудня, але дозволила Наконечному виходити з квартири з 06:00 до 22:00, не покидаючи при цьому Львів без дозволу слідчого.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter