Голову громадської організації "Фонд місцевого розвитку" Петра Верзуна судять за шахрайство. Чоловіку інкримінують привласнення більше 9 млн грн чужих грошей. 2 місяці тому підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: Екс-секретар Луцької міськради вразила нахабною брехнею про колишнього однопартійця

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду ухвалив продовжити строк дії запобіжного заходу – тримання під вартою, колишньому чиновнику Петру Верзуну до 13 червня. Захист попросив замінити тримання під вартою на домашній арешт, але апеляція була відхилена.

Екс-лідер "Самопомочі" визнає, що має борги, але далеко не на 9 млн грн і відзначає, що добровільно пішов на співпрацю зі слідством, надавши усі документи та архіви. Окрім того, він додав, що деяким кредиторам він вже віддав гроші з відсотками та повністю розрахувався.

Читайте також: Чому "Самопоміч" позбулась екс-секретарки Луцькради Юлії Вусенко

Також Петро Верзун запевняє, що на його родину чиниться психологічний тиск, а їхній сімейний фінансовий стан – на межі зубожіння. Він переконує, що його близьких залякують та позбавляють роботи. За словами колишнього політика, його родина нібито наразі немає засобів для існування та навіть житла.

Однак такі заяви обурюють потерпілих. Люди переконують, що Петро Верзун – аферист та майстерний оратор. Одна з потерпілих заявила, що екс-чиновник їй особисто говорив, що має кілька варіантів уникнути відповідальності за скоєне. Іншому потерпілому навіть сказав, що може його "замовити".

Читайте також: Чому розсипалась "Самопоміч" на Волині

Адвокат ошуканих людей Олександр Лавренчук відзначає, що до 9 млн грн збитків можна додати ще щонайменше 45 тисяч доларів. Він додав, що після розголосу справи у ЗМІ, до нього почали звертатись й інші жертви шахрайства колишнього чиновника.

Нагадаємо, що Петро Верзун у 2015 році, перед парламентськими виборами, був одним з лідерів волинської "Самопомочі" поряд з Юлією Вусенко та Тарасом Яковлєвим. Однак головні фігури політичної сили розсварились через свої амбіції.

В підсумку Петро Верзун покинув партію і сказав, що це "штучний проект, який має гарну обгортку" і йому соромно, що він був заступником керівника штабу та агітував за "Самопоміч".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook