Голова громадської організації "Фонд місцевого розвитку" Петро Верзун перебуває у ізоляторі тимчасового тримання 160 діб за звинувачення у шахрайських діях майже на 10 мільйонів гривень. Усі докази на користь того, що чоловік не винен – колегією суддів прийнято не було. Обвинувачений ще 2 місяці сидітиме в СІЗО.

Читайте також: Екс-лідер волинської "Самопомочі" привласнив більше 9 млн грн і опинився на лаві підсудних

Про це йдеться у сюжеті ТРК "Аверс".

Більше 45-ти епізодів у незаконному, шахрайському заволодінні коштами ряду своїх знайомих інкримінують відомому лучанину Петру Верзуну. Прокуратура, слідчі та свідки стверджують, що в такий спосіб він заволодів майже 10-тьма мільйонами гривень. Сам обвинувачений каже, що усе це – наклеп. Бо як же так виходить, що він – позичивши гроші у людей один раз, потім знов мав довіру на отримання фінансів у них і вдруге.

Захисник потерпілих двічі у суді висловлював полярні думки. Спершу, аби підтримати позицію продовження тримання під вартою Верзуна, наголошував, що переймається за його долю. Адвокат каже, що на нього можуть вчинити напад. А тоді ж хто віддаватиме борги потерпілим? Потім, навпаки, казав, що сам обвинувачений може тиснути на свідків, оскільки, з його слів такі випадки вже були.

Читайте також: Екс-секретар Луцької міськради вразила нахабною брехнею про колишнього однопартійця

Сторона Петра Верзуна заявила клопотання про те, що обвинувальний акт прокуратури складений без дотримання належних процесуальних норм. Суд вирішив повернути цей документ на доопрацювання. Однак, чоловік і надалі перебуватиме у СІЗО, або ж може вийти на волю за майже 529 тисяч гривень.

Нагадаємо, що Петро Верзун у 2015 році, перед парламентськими виборами, був одним з лідерів волинської "Самопомочі" поряд з Юлією Вусенко та Тарасом Яковлєвим. Однак головні фігури політичної сили розсварились через свої амбіції.

В підсумку Петро Верзун покинув партію і сказав, що це "штучний проект, який має гарну обгортку" і йому соромно, що він був заступником керівника штабу та агітував за "Самопоміч".

Детальніше дивіться в сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook