Учора, 01 червня 2020 року, на Волині під час одержання неправомірної вигоди було затримано колишнього працівника лісової охорони одного з лісогосподарств Волинської області.

Читайте також: Стало відомо, кого затримали на хабарі спецпризначенці у Луцьку

То був другий зафіксований правоохоронцями епізод одержання чоловіком за попередньою змовою зі ще одним працівником лісової галузі області коштів за сприяння громадянину у купівлі деревини за цінами, набагато нижчими за ринкові, повідомляє прес-служба прокуратури області.

Справді, на момент затримання він уже був звільнений з роботи. Проте вчинити неправомірні дії він погодився, ще обіймаючи посаду працівника лісової охорони.

Окрім того, при затриманні у цього чоловіка вилучили кишеньковий персональний комп’ютер, який може бути лише у діючого працівника лісгоспу, бирки для чіпування деревини, отримані лісгоспом уже після звільнення працівника (відтак виникає запитання – яким чином вони могли опинитися у звільненого?) та дві книги рубок, догляду і формування лісів – документи, яких теж не повинно бути у людини, котра не має стосунку до роботи лісового господарства.

Слідство встановлюватиме, яким чином звільнений з роботи працівник фактично продовжував виконувати функції лісової охорони й розпоряджатися майном лісгоспу та лісовими ресурсами і чому це залишилося поза увагою керівництва.

Затриманому повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовими особами за попередньою змовою групою осіб (ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Читайте також: На Волині п'яний водій намагався відкупитися від поліції срібним ланцюжком

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook