Відомий махінаціями із землею екс-заступник міського голови Сергій Григоренко запам'ятався лучанам чималою кількістю скандалів.

Окрім розкрадання земельних ділянок політик у 2012 році на рівному місці поконфліктував з працівниками лісгоспу "Звірівське" і вимагав у них гроші. Ця дивна історія почалась з того, що тодішній член "Батьківщини" Григоренко приїхав нібито з сім'єю збирати гриби у ліс. Свій автомобіль він залишив біля воріт лісництва. Однак, коли депутат міськради повертався до Луцька, то помітив, що одне колесо спосутило.

Читайте також: Григоренко про підтримку Романюка: "Це все одно, що афганські таліби займалися б благодійністю"

Григоренко вирішив здерти гроші за пошкоджене колесо з працівників лісгоспу і заявив, що вони мають заплатити йому 1450 грн. Він прийшов до директора Звірівського мисливського господарства із заявою "зміст якої, якби не серйозність вигляду і намірів чоловіка, міг насмішити". 

"Йшлося про те, що пан Григоренко на своєму авто приїхав до лісу. Машину залишив перед ворітьми мисливського господарства, а коли за деякий час повертався назад до Луцька, спустила шина. Як не парадоксально, але Сергій Анатолійович вважає, що саме працівники мисливського господарства мають компенсувати йому вартість спущеного колеса. І суму виставив – 1450 грн. Зауважте, у заяві навіть не говориться, якої марки була машина, яку шину планує купити пан Григоренко. Не підшитий чек про те, що саме таку суму він сплатив за колесо", – наводить слова  прес-служби управління IA ZIK.

Політик влаштував скандал і працівники вирішили зібрати гроші, аби він перестав їх тероризувати.  Він був переконаний, що колесо йому "приспустили" навмисно за вказівкою директора лісгоспу Богдана Колісника.

"Я вважаю, що це – помста з боку Колісника за мою боротьбу проти його зловживань у лісах", – заявив Григоренко.

Читайте також: Історія становлення відомого волинського активіста та експерта

Втім підтримки серед депутатів міськради політик не знайшов. Його абсурдні звинувачення і вимагання грошей піддали осуду. Після гарячої полеміки депутатська комісія вирішила переадресувати звернення працівників лісгоспу "Звірівське" до прокуратури Луцька. Комісія попросила правоохоронців перевірити можливу причетність працівників лісгоспу до протиправних дій стосовно Григоренка. Окрім того, прокуратуру прохали вивчити підстави передачі депутату грошей.

Історія закінчилась цілковитим провалом і ганьбою для Григоренка. Політику довелось повернути лісгоспу 1450 грн. Відтак безглузда брехня і звинувачення депутата на адресу працівників лісгоспу були викриті. Григоренко поплатився за скандал не 1450 гривнями, а своєю репутацією.

Ще більше очорнив своє ім'я Григоренко, коли дозволив собі на засіданні міськвиконкому, намагаючись закликати присутніх до наведення порядку в сфері роздрібної торгівлі алкогольними напоями, сказати наступне:

"Жиди у XVIII та XIX століттях споювали українців, і підприємці, які торгують алкоголем – "новітні жиди", які, користуючись бідністю і складною ситуацією, споюють українців".

Читайте також: Створення ОТГ Луцька з селами: хто і навіщо перешкоджає процесу

Звісно, шовіністські заяви публічної персони не могли залишитись без уваги. На нього обвалилась лавина критики. На своє виправдання Сергій Григоренко зазначив, що не мав наміру образити єврейську спільноту і говорив словами, які використовував у своїх творах геній Тарас Шевченко. Такого цинічного виправдання не сприйняв ніхто.

Ігор Поліщук і Сергій Григоренко

Втекти від відповідальності Григоренку не вдалось. Депутат міськради Ігор Поліщук, подав заяви в управління СБУ та ГУ Національної поліції у Волинській області з приводу антисемітських заяв Григоренка, адже в цих висловлюваннях високопосадовця є склад злочину, передбачений частиною 1 статті 161 КК України, а саме – розпалювання національної ворожнечі та приниження національної честі та гідності. За свої слова Сергій Григоренко був виключений Юлією Тимошенко із "Батьківщини".

"Кілька думок про скандал з "новітніми жидами". Сергій Григоренко завжди мені здавався не дуже розумною людиною. А як інакше назвати чувачка, який, перебуваючи в лавах партії імені Юлії Капітельман, дозволив собі розпускати язика на "семітську" тему. Зрештою, думаю, що вигнали його не за "жидоїдство" а за феєричну тупість і не вміння контролювати словниковий понос", – прокоментував інцидент журналіст Сергій Шаповал у Facebook.

Про інші скадальні діяння Григоренка на посаді чиновника читайте у наступному матеріалі.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter

Віталій Іщук