У Києво-Печерській лаврі 4 квітня провели тестування на коронавірусну інфекцію. Серед інших здав лабораторні тести настоятель лаври митрополит Павло6 квітня стало відомо, що екснастоятель храму в Низкиничах, а нині  намісник Києво-Печерської лаври, у важкому стані у лікарні через коронавірус.

Читайте також: У московського попа Паші-Мерседеса підозрюють коронавірус: Києво-Печерську Лавру терміново закрили

Про проведення масового тестування повідомили у Києво-Печерській лаврі.

Там уточнили, що владика Павло був лише одним з численної кількості служителів, які пройшли обстеження. У самого настоятеля немає скарг на самопочуття.

У всіх приміщеннях Києво-Печерської лаври провели також дезінфекцію приміщень. Водночас усі богослужіння проводять у закритому режимі без допуску вірян до храму, але з відеотрансляцією.

Як стало відомо, станом на 6 квітня владика Павло перебуває у важкому стані в лікарні. Джерело також стверджує, що коронавірус у священнослужителя підтвердився, пише 24 канал.

Також відомо, що нещодавно у митрополита Павла було спільне застілля з "ексрегіоналом" Вадимом Новінським і першим заступником голови Офісу президента Сергієм Трофімовим. Щодо наявності коронавірусної інфекції у них інформації поки немає.

Читайте також: Закликали ходити до церкви та не боятися хвороби: московські священники Києво-Печерської лаври захворіли на коронавірус

Низка українських ЗМІ вже після проведення перевірки у лаврі почали заявляти, що у митрополита Павла виявили коронавірус.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook