Британський дієтолог Керрі Торренс пояснила, чому в деяких дієтах з низьким вмістом жирів багато цукру і як подібна система харчування може заважати досягненню цілей щодо зниження ваги.

Читайте також: Експерти розповіли, як схуднути без вправ

"Хоча ми думаємо про цукор як компонент нашої цукорниці – це далеко не повна картина. Багато продуктів, таких, як білий хліб, макарони й рис, складаються в основному з простих вуглеводів, які ми розкладаємо на цукор в процесі травлення", – розповіла Торренс, слова якої передає MedikForum.

"Всі вони можуть викликати коливання цукру в крові, і якщо ви їсте занадто багато, ваше тіло відкладає надлишок в жир. У деяких раціонах з низьким вмістом жирів багато таких продуктів", – заявила дієтолог.

Що потрібно робити, щоб зменшити кількість цукру?

Білий хліб, рис та локшину замініть цільнозерновими версіями, такими як овес, хліб з непросіяного борошна, коричневий рис і макарони з цільного зерна.

Дієтичні продукти з низьким вмістом жирів, як правило, містять багато цукру. Тому якщо ви дотримуєтеся дієти з нежирною їжею, готуйте з нуля, щоб забезпечити мінімальну кількість доданого цукру.

Читайте також: Вчені назвали продукт, який зможе подолати ожиріння

Будьте обережні з продуктами без цукру, які містять синтетичні підсолоджувачі, такі як сукралоза, сахарин й аспартам. Оскільки вони солодкі, вони не допомагають приборкати вашу пристрасть до солодкого, посилають заплутані повідомлення у ваш мозок, що може призвести до переїдання.

Дотримуйтесь балансу – споживайте вуглеводи з пісним білком – рибою, куркою та індичкою. Білок уповільнює травлення, що допомагає впоратися з апетитом.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook