Більшість експертів, які працювали на місці авіакатастрофи у Тегерані, вилетять з іранської столиці до Києва рейсовим літаком через Стамбул 13 січня.

Читайте також: Погрожують не віддати тіла: Іран пішов на драконівські заходи через катастрофу МАУ

Рятувальники в свою чергу будуть добиратися автобусами спочатку в Баку, а звідти вже вилетять в Україну спецрейсом, повідомляє ТСН.

Літак Міністерства оборони, на якому комісія прибула в Тегеран, буде чекати тіла українських громадян, які загинули в авіакатастрофі 8 січня. Саме українським фахівцям вдалося відшукати незаперечні докази того, що український літак іранці збили ракетою.

Офіційний Іран заявив, що ракета "земля-повітря" збила літак МАУ рейсом Тегеран-Київ, на борту якого перебувало 167 пасажирів і 9 членів екіпажу.

В офіційній заяві говориться про те, що трагедія сталася через "людський фактор". Літак помилково прийняли за ворожий об'єкт після того, як він повернув у бік військового центру Корпусу вартових Ісламської революції.

За кілька годин до катастрофи іранські військові обстріляли дві військові бази США на території Іраку.

Президент Ірану Хасан Роухані назвав трагедію "великою помилкою" і заявив, що країна продовжить розслідування катастрофи українського літака. У свою чергу президент України Володимир Зеленський сказав, що чекає від Ірану повного визнання вини в катастрофі літака МАУ, проведення розслідування та повернення тіл загиблих.

Читайте також: Зеленський терміново звернувся до українців через збитий літак МАУ в Ірані

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook