Експерти розповіли, чому не хочеться сексу та що з цим робити. Вони виділили 12 причин апатії у сексуальному житті.

Читайте також: Скільки жінок задоволені сексом зі своїм партнером

1. Стрес

Неважливо, де ви його отримали: на роботі чи у стосунках. Стрес є стрес, і він вбиває сексуальне бажання.

2.Проблемні стосунки

Є пари, яких заводять сварки, але їх не так багато. Конфлікти, сварки, згасання почуттів, зрада, непорозуміння — зрозуміло, чому в такій обстановці не до сексу. Іноді трапляється й так, що зникає потяг саме до партнера.

3. Алкоголь

У всьому потрібно знати міру, й алкоголь - не виняток.

4. Недосип

Коли в ліжку миттєво закриваються очі, не до сексу. Насправді це пов'язано з тим, що потреба у сні для організму важливіша, ніж секс, а тіло в першу чергу задовольняє найважливіші потреби.

5. Діти

Коли в родині з'являється маленька дитина, батькам часто не до сексу, тому що навалюється все й одразу: стрес, недосипання, труднощі нових ролей і стосунків, постійні переривання на дитячий плач. На щастя, це тимчасові труднощі, але все ж намагайтеся хоча б на пару годин на тиждень доручити дитини родичам або няні, щоб побути лише вдвох. 

Читайте також: Названа проста сексуальна гра, яка переверне ваше інтимне життя

6. Ліки

Багато медикаментів знижують статевий потяг: це таблетки для зниження тиску, антидепресанти, деякі протизаплідні.

7. Низька самооцінка

Щоб хотіти сексу, іноді треба почуватися сексуальніше. Невдоволення своїм тілом буває настільки сильне, що його не хочеться показувати партнеру, навіть якщо все влаштовує.

8. Ожиріння

По-перше, ожиріння — це небезпечно. Через зайву вагу з'являються проблеми із судинами, гормонами, підвищується тиск й розвиваються захворювання всіх органів і систем. У таких умовах лібідо не виживає.

9. Еректильна дисфункція

Це про чоловіків. Можливо, вам хочеться, але не виходить. У цьому випадку потрібно прийти до лікаря і з'ясувати, що відбувається і чи не винні в імпотенції які-небудь захворювання, а потім вже їх лікувати.

10. Низький рівень тестостерону

Вироблення тестостерону, як і багатьох інших гормонів, пов'язане з безліччю факторів, внутрішніх і зовнішніх. На деякі ми можемо вплинути: змінити режим харчування або почати тренуватися, щоб підвищити рівень тестостерону .

11. Депресія

Це не та "депресія", при якій хочеться шоколаду й посумувати, а клінічний важкий стан, який треба лікувати, тому що знижене лібідо — це не найбільш неприємний прояв цієї хвороби.

12. Менопауза

Через гормональні зміни в організмі у жінки іноді пропадає бажання, а іноді з'являються неприємні відчуття під час сексу: сухість або навіть біль. З цим можна боротися за допомогою лубрикантів. Хороша новина: хороший секс буває і після настання менопаузи.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook