Новий глава митниці Максим Нефьодов заявив, що нелегальних нерозмитнених автомобілів в Україні не повинно бути.

Читайте також: Новий очільник митниці Нефьодов розповів, як боротиметься із "євробляхами"

Про це повідомляє Znaj.ua.

За словами голови митниці, б/в автомобілі в Європі дешеві через те, що там дуже дорого обходиться володіння старими машинами. Іншими словами, в Європі в бюджет платять за користування машиною, в той час, як у нас – за володіння нею.

"У нас така система оподаткування: ми обкладаємо не володіння машиною, а машину. По-перше, машину легко обкласти. По-друге, якщо, наприклад, збільшити акциз на бензин, як в Європі, то це вдарить по вартості хліба і молока. Машини у нас асоціюється з багатством. "Багатих не шкода", давайте з них візьмемо по повній", – розповів Нефьодов.

Він також додав, що планується знизити ціну за розмитнення авто. Але варто також звертати увагу, щоб бюджет був заповненим, не було перевантаження доріг в шкоди екології.

Читайте також: Нефьодов обіцяє нову митницю в Україні до кінця вересня

"Точно не повинно бути машин на іноземній реєстрації, які їздять в Україні роками. Але повинна бути можливість поставити таке авто на українську реєстрацію за нормальною ціною, в залежності від машини. І щоб це не суперечило угоді про асоціацію. У нас є обов’язки по екології. А так я за те, щоб українці купували дешеві автомобілі, телефони і одяг" – додав він.

Зміниться й розмір штрафів. Тепер за перевищення від 10 до 20 діб будуть стягувати 17 тисяч гривень штрафу; за перевищення від 20 до 30 діб – 85 тис. грн.; за перевищення більш ніж на 30 діб – 170 тис. грн. або конфіскація ТЗ.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook