Волинська митниця ДФС попереджає спроби громадян ввезти легкові автомобілі на іноземній реєстрації за фіктивними нотаріальними дорученнями.

Читайте також: На Волині секретар судового засідання "погорів" на хабарі разом зі спільником

Під час червневих вихідних посадовими особами управління протидії митним правопорушенням було виявлено 2 таких факти, інформує прес-служба Волинської митниці ДФС.

У пункті пропуску "Ягодин" громадяни України пред’являли нотаріальні доручення на право користування автомобілями торгових марок "RENAULT" та "OPEL", посвідчені ніби як нотаріусами Канцелярій нотаріальних міст Гданськ та Люблін Республіки Польща відповідно. 

Читайте також: Волинські митники попередили спробу ввезти автомобіль з Литви без сплати митних платежів

Перевірки автентичності поданих до митного контролю доручень спростували їх оригінальність. Навіть форма доручень, за висновками польських нотаріусів, не відповідає законодавчим вимогам  Польщі.

За приховування від митного контролю, тобто за подання органу доходів і зборів як підстави для переміщення транспортних засобів документів, отриманих незаконним шляхом, автомобілі "RENAULT" (вартістю понад 128 тисяч гривень) та "OPEL" (вартістю понад 112 тисяч гривень) вилучені на склад митниці.

Читайте також: 300 українських туристів не можуть повернутись додому через відсутність палива для літака

Відповідно до ч. 1 ст.. 483 Митного Кодексу України громадян за вчинені порушення очікує штраф у розмірі 100 відсотків вартості автомобілів та конфіскація цих транспортних засобів.

Матеріали передані на розгляд суду.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter