Європейський Союз погодив нові, єдині для всіх держав-членів правила щодо випуску ідентифікаційних документів для громадян ЄС, що посилить їх надійність та сприятиме зменшенню випадків шахрайства із ними.

Читайте також: ЄС виділить гроші на будівництво нової дороги в Україні

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Європейську Раду.

Відповідно до нових правил ідентифікаційні картки будуть випускатися за єдиним зразком у форматі кредитної карти, яка включатиме зону для машинного зчитування інформації. Кожна така картка міститиме фотографію власника та відбитки його пальців у цифровому форматі на контактному чипі. Карти також міститимуть код країни, яка їх видала, який буде позначений на прапорі ЄС, зображення якого наноситься на ідентифікаційний документ.

Читайте також: Євросоюз спростить правила видачі короткотермінових віз

Мінімальний термін дії такого документа 5 років, максимальний – 10 років. Країнам-членам надано право випускати ідентифікаційні картки довшого терміну дії для осіб віком від 70 років. Ідентифікаційні картки для дітей матимуть термін дії менше 5 років.

Це рішення ще має затвердити Рада ЄС на рівні послів.

Нові правила набудуть сили за два роки після ухвалення рішення. Це означає, що після цього терміну всі нові особисті документи в країнах ЄС мають випускатися за новими вимогами.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook