Роскомнадзор планує організувати перевірку Facebook і може заблокувати соціальну мережу до кінця 2018 року.

Читайте також: Сторінку Тимошенко на Facebook заблокували через кілька годин після її створення

Про це розповів глава відомства Олександр Жаров в інтерв'ю російському виданню Известия.

"Я зустрічаюся з представниками Facebook десь раз на півроку. До кінця 2018 роки ми проведемо перевірку компанії, і є кілька пунктів, які мають бути виконані: локалізація баз даних російських громадян на території Росії, видалення всієї забороненої інформації – а вони вже значно спізнюються за термінами – і дотримання інших законів", – заявив Олександр Жаров.

"Якщо нічого з цього або що-небудь з цього не буде виконано або російську державу не буде поінформовано про намір провести такі дії, то, очевидно, постане питання про блокування", – додав чиновник.

Читайте також: Росія вимагає від "Apple" та "Google" видалити "Telegram"

За словами Жарова, в лютому він зустрічався з представниками соціальної мережі і представники Роскомнадзора "ще раз проговорили позицію". Чиновник вважає, що ситуація з Telegram може стати "ще одним примусом Facebook до дотримання російського законодавства".

Щодо блокування Telegram і недоступності інших сервісів через це, Жаров заявив: "Ця інформація не відповідає дійсності. Вона з серії "мені подзвонили і сказали – значить, це правда". Впевнено можу сказати, що в 99,9% випадків нічого, виражаючись технічною мовою, не лягло, окрім якраз Telegram".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter