Соціальна мережа Facebook планує змінити зовнішній вигляд сайту і додатків. Редизайн, що отримав кодову назву FB5, стане одним з найбільших за 15-річну історію проекту. І на відміну від минулих оновлень дизайнери Facebook приберуть синю плашку меню, яка зберігалася незважаючи на всі зміни сайту і додатків соціальної мережі, починаючи з першої версії, що вийшла в 2004 році, повідомляє itc.ua.

Читайте також: Двоє українців "зламали" 63 тисячі акаунтів Facebook

У новому дизайні упор буде зроблений на світлі тони, верхнє меню стане білим, а синій колір залишиться тільки в логотипі, іконках і деяких посиланнях. Структура сторінки зміниться не так значно, зліва користувач бачитиме меню з групами і додатками всередині Facebook, по центру – стрічку новин, а праворуч – свої контакти, а також меню пошуку нових груп. Як видно, останні будуть у фокусі цього оновлення, для них навіть виділено місце в основному меню.

У Facebook вважають, що такий підхід дасть користувачам можливість простіше знаходити цікаві групи і взаємодіяти з ними. При цьому соцмережа обіцяє індивідуальний підхід до груп різної спрямованості. Наприклад, в медичних групах буде можливість інкогніто задавати питання і публікувати пости, а на сторінках з пошуку співробітників компанії отримають нові шаблони для публікації вакансій, здобувачі ж зможуть простіше зв'язуватися з ними і відправляти свої резюме прямо через Facebook.

Читайте також: Україна стала світовим рекордсменом у Facebook

Ще одне нововведення в соціальній мережі – це опція "Познайомтесь з новими друзями" (Meet New Friends).

Вона дозволяє знаходити нових друзів зі спільними інтересами або з близьких спільнот, наприклад, таких як школа, університет, робота, район або місто. При цьому опція є добровільною, користувач спочатку повинен вказати в опціях, що він відкритий до пошуку нових друзів. У Facebook поки тільки планують приступити до тестування її роботи, так що реліз не буде прив'язаний до запуску редизайну.

Новий дизайн і можливості Facebook з сьогоднішнього дня почнуть з'являтися в мобільних додатках соцмережі, а протягом декількох місяців повинен оновитися і сайт.

В цілому, як видно, зміни в Facebook поки тільки косметичні, і вони не зможуть вирішити проблем з приватністю даних, а також з поширенням фейковий новин, через які в останні кілька років соціальна мережа потрапляє в один скандал за іншим. Тільки в цьому році Facebook попався на зберіганні паролів у відкритому вигляді, зберігав контакти електронної пошти 1,5 млн чоловік, і не зміг убезпечити інформацію 540 млн користувачів, яка виявилася на публічних серверах Amazon.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook