Те, що більшість сімейних пар переживають крах інтимних стосунків – не новина. Однак важливо розуміти, що подібні проблеми не виникають на рівному місці.

Читайте також: Як брак сну впливає на секс

Спеціалісти назвали головні фактори, які руйнують бажання, пише wworld.

Медикаменти

Багато препаратів можуть знижувати лібідо, при чому як у чоловіків, так і в жінок.

До групи медикаментів, що знижують статевий потяг, входять антидепресанти та інші препарати, що впливають на настрій. А також ліки від тиску і засоби для відновлення організму після тривалих фізичних навантажень.

Зайва вага

Не секрет у тому, що люди із збитковою вагою мають безліч проблем зі здоров’ям. Не винятком є і сексуальне життя. Зайві кілограми можуть знижувати рівень циркулюючого тестостерону, а значить – придушувати сексуальне бажання. Варто потурбуватись про хорошу дієту.

Хвилювання

Батьки, які часто піддаються стресу через виховання дітей, особливо жінки, можуть мати певні проблеми з сексуальним бажанням. Неможливість розслабитись та постійні хвилювання також сильно знижують лібідо.

Тому варто подумати і про себе та частіше відпочивати.

Тренування

Якщо ви займаєтеся спортом пізно ввечері, практично перед сном, вам стає важко заснути і пів ночі ви просто ворочаєтеся в постелі. Нестача сну знижує вироблення тестостерону в організмі, викликає поганий настрій і депресію.

Намагайтеся тренуватися вранці або вдень, а безпосередньо перед сном уникайте переїдання і вживання алкоголю.

Нехватка вітамінів

Нестача вітаміну D в організмі викликає депресію, а вона у свою чергу убиває всі бажання в ліжку.

Крім того, німецькі дослідники виявили, що чоловіки, які отримують більше вітаміну D, мають більш високий рівень тестостерону.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook