Саме в цей період всі охочі їдуть на відпочинок. Які продукти довше зберігаються, і, які краще брати на пікнік? Фахівці рекомендують придбати на випадок походів на природу, для активного відпочинку з родиною сумку-холодильник. Вони є різної форми і розмірів (навіть дитячі).

Читайте також: Які продукти допомагають зробити обвислу шкіру пружнішою

Про це пише "1+1".

Але якщо ви ще не придбали цей зручний гаджет, то пропонуємо вам кілька порад, які допоможуть уникнути отруєння їстівними продуктами у спеку.

Табу: М’ясо, риба, яйця і молочні продукти. Вони псуються протягом кількох годин. Найбільша небезпека в тому, що на смак ви це не відчуєте, але хвороботворні бактерії, гриби і пліснява при високих температурах розмножуються в 10 разів швидше.

Виняток: Сиров’ялені ковбаси. Вони зберігатимуться близько 8 годин (за умови, що ви купили свіжий продукт). В дорогу краще візьміть нарізку у вакуумній упаковці – без доступу повітря цей продукт зберігатиметься ще довше.

Ознака, що ковбаса почала псуватися – це білий наліт на її шкірці.

Поради:

Купуйте найсвіжіше (чим ближче до кінцевого терміну придатності, тим швидше зіпсується продукт)

Намагайтеся не пити забагато рідини (якщо ви сидите, то ваш кровообіг уповільнюється, а збільшення рідини в організмі приведе до набряків, тож може з’явитись головний біль та піднятися тиск)

Споживайте менше солі – вона затримує воду у організмі

Всі продукти треба перед дорогою добряче вимити і просушити

Упаковуйте їжу у ланчбокси, пакети із зіппером (замочком) – це практичніше, ніж звичайна фольга (а ще – зручно і не протікає)

Читайте також: Топ-5 порад для ідеальної шкіри

Що брати з собою в дорогу:

Овочі, нарізані соломкою (морква, болгарський перець, селера, припущена броколі, маленькі огірки – але їх не треба нарізати)

Салад-джар або "Зсобойчики" – це салати у банці (овочі, крупи, паста. Головний принцип – соус кладіть першим, потім – максимально вологі інгредієнти і більш сухі – згори)

Хумус – завдяки білку і клітковині він дає відчуття ситості без важкості у шлунку

Сендвічі, лаваші, тортильї (з овочевою начинкою)

Овочеві роли

Зерновий хліб, сухарі

Горіхи, чищене насіння, фруктові чіпси 

Десерти:

Печиво, домашні кекси (бажано з цільнозернового борошна)

Тверді фрукти (яблука, груші, зеленуваті нектарини)

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter