Фахівці з університету Хопкінса викликали справжній фурор, заявивши громадськості, що успішно тестують інноваційну вакцину, яка знищує небезпечні онкоутворення в мозку на клітинному рівні. 

Читайте також: Топ-7 звичок, які руйнують нашу красу

Про це повідомляє "PolitekA".

Суть даної сироватки полягає в тому, що генетики взяли за основу модифіковані молекули РНК, які беруть участь у змінах генетичної експресії. І як показали досліди на лабораторних мишах, в голову яких заздалегідь імплантували пухлини, ліки дали неймовірний ефект – вони буквально випалювали уражені ділянки мозку і додатково стимулювали появи здорових клітин.

Звичайно, про повноцінний безопераційним методом поки говорити рано. Але показники проведених експериментів не можуть не дивувати. А значить, ймовірність того, що «чарівний» укол від раку буде створено дуже скоро, досить висока. Нині лікарі продовжують радити насамперед вести здоровий спосіб життя, щоб знизити ймовірність появи подібного роду захворювань.

Читайте також: Фахівці вказали на причину випадіння волосся (відео)

Таким чином, вченим вдалося неймовірне: пройти бар’єр між людським мозком і іншим тілом. Таке стало можливим завдяки грамотній розфасовці вакцини в розчинні органічні пакети з модифікованими мікроРНК. Їх товщина дуже маленька – в тисячу разів менше людської волосини. Тому вони з легкістю потрапляють в мозок онкохворого і поглинаються раковими клітинами, які незабаром повністю зникають.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter