Мажорний подарунок став смертельним. 18-річний син заступника начальника Лісового та мисливського господарства Волині Руслана Войцеховського скоїв смертельну ДТП. Ігор Войцеховський з двома друзями розбився на новенькій іномарці, яку йому подарували батьки на повноліття. Як кажуть свідки, водій гнав 170 кілометрів в годину. Один з хлопців, який був у салоні, помер через 5 днів після аварії.

Читайте також: На Волині мотоцикліст врізався в корову і загинув

Про це йдеться у сюжеті ТРК "Аверс".

Про цю автопригоду із фатальними наслідками ніде не повідомлялося, а все тому, що родичі водія приховали страшний злочин. Хлопця підговорили і сказали повідомити лікарям, що він всього лише впав із велосипеда та зламав ногу. Проте, поки лікували ногу, у нього в легенях набралася кров і врятувати життя 17-річного Дмитра Крищука не вдалося.

Дмитро проживав у селі Шклинь Горохівського району та був єдиною дитиною у сім'ї. Помер хлопець близько місяця тому. Смерть наступила у результаті дорожньо-транспортної пригоди, але про те, що була аварія стало відомо лише зараз. До цього часу таку інформацію ретельно приховували. А найперша версія, згідно з якої померлий Дмитро отримав тілесні ушкодження, була – падіння з велосипеда.

6 липня Дмитро Крищук разом із однокласниками Ігорем Войцеховським та Олегом Михальчуком вирішили увечері гайнути до села Гірка Полонка на святкування Івана Купала. За кермом був Ігор Войцеховський.

Це свято було останнім у житті Діми, адже на зворотній дорозі, близько 23.00 сталася аварія. Хлопці їхали на шаленій швидкості та злетіли у кювет. Машину розбили вщент. Проте, на диво, тієї ночі із салону автомобіля живими вийшли усі троє.

Олег отримав тілесні ушкодження, водій Ігор також легкі травми, а у Діми була зламана нога. Все могло завершитися не так печально, якби родичі водія не надумали приховати наслідки автопригоди.

Читайте також: У селі під Луцьком іномарка збила двох дівчаток

На місце події прибула бабуся власника автомобіля Валентина Войцеховська разом із сусідом. Аби не було проблем у водія, вона попросила Діму сказати в лікарні, що він впав з велосипеда, а через 5 днів хлопець помер у лікарні, бо від отриманих ушкоджень в легенях набралася кров.

Сім'ю Войцеховських знають як порядну і заможну родину. Сусіди розповіли, що на 18-річчя батьки подарували сину Ігорю новеньку іномарку, на якій і сталася аварія.

Ще один потерпілий Олег теж отримав серйозні травми. Хлопець розповів, що пам'ятає тільки те, як вони перекидаються і більше нічого. Наступний його спогад коли він прийшов до тями – це те, що на місці події уже була бабуся Ігоря Войцеховського. Сама аварія сталася в районі села Городище. До села Шклинь приблизно 10 кілометрів. Тож поки водій зателефонував батькам і поки на місце прибула бабуся, орієнтовно пройшло 20 хвилин. Ймовірно, що весь цей час Олег був без свідомості. Попри це, хлопця до лікарні не повезли, а висадили у Луцьку біля будинку його сестри. 

Валентина Войцеховська не повезла до лікарні ні Олега, ні свого онука, а лише Дмитра, у якого була зламан нога, адже якби до медзакладу потрапило троє хлопців із травмами, легенда про падіння із велосипеда, не пройшла б. 

До слова, ходять чутки, що автомобіль, на якому сталася аварія, вивезли і порізали на частини щоб приховати злочин. Валентина Войцеховська ж стверджує, що авто в поліції. Проте, хто його забирав – невідомо. 

Дмитра привезли до Луцької міської клінічної лікарні №2, хоча мали б доправити до Обласної дитячої лікарні, оскільки він був неповнолітній. Лікарям повідомили, що хлопець впав із велосипеда і його поклали до травматології. Через кілька днів Діма почав захлинатися кров'ю, а лікарі кажуть, що не знали, що юнак попав в аварію, тому не було обстеження, яке зазвичай проходять після ДТП.

Читайте також: ДТП на Волині: причіп від автомобіля "влетів" у пост поліції (Фото)

Діма справді прикрив друга і сказав, що впав із велосипеда, проте, цей благородний вчинок коштував йому життя. Хлопець згодом розповів мамі, що його взяли за руки і за ноги, погрузили в авто та повезли до лікарні.

Зараз іде мова про відкрите кримінальне провадження за фактом ДТП, але саме те, що злочин приховали, призвело до таких фатальних наслідків. Та чи відкрито кримінальне провадження з приводу приховування фактів аварії? Натомість сама ж Валентина Войцеховська не признає, що саме брехня призвела до таких тяжких наслідків.

Наслідки аварії ліквідовували бабуся та батьки Ігоря. Адже мама з татом перебували на Світязі у ту ніч. І лише після їхнього прибуття, о 2.00 ночі, повідомили маму загиблого Дмитра. Це щастя, що травмованого Олега не спіткала доля свого однокласника. 

Олег дав свідчення, що у ту ніч, вони значно перевищили швидкість. 

Тож які будуть результати розслідування та чи відкриють провадження про приховування злочину і знищення доказів – побачимо згодом.

Детальніше дивіться у сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter