Використання земельної ділянки для нафтобази без правовстановлюючих документів фірмою «Вест Ойл Груп» протягом кількох років завдало місту збитків на 11,652 мільйона.



Про стало відомо під час засідання земельної комісії Луцької міської 20 листопада.



Начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала повідомив, що питання щодо ділянки на вулиці Єршова, 1 загальною площею 9,72 гектара виникало ще в 2013 році. Тоді міськрада зверталася у прокуратуру і було порушене кримінальне провадження щодо ТОВ «Вест Ойл Груп», яке використовувала земельну ділянку без правовстановлюючих документів. Після того відбулося декілька засідань комісії щодо збитків. 



Фірма не укладала договору оренди ділянки, попри рішення міськради про надання ділянки на умовах оренди. Цього року втретє на розгляд сесії подали проект рішення і «Вест Ойл Груп» зрештою уклало договір оренди. На адресу Луцької міської ради надійло звернення від прокуратури з вимогою розглянути питання щодо років, коли фірма користувалася ділянкою без правовстановлюючих документів.



Орендна плата за використання ділянки для торгівлі і зберігання нафтопродуктів становить 10%, а протягом 2015-2017 років фірма сплатила лише 6 мільйонів гривень з необхідних 17,7 мільйона. Таким чином, потрібно розглянути питання про стягнення збитків. Затверджену комісією суму згодом затверджуватимуть під час засідання виконкому, після чого орендарю пропонуватимуть добровільно сплатити кошти, а у разі невиконання рішення збитки стягуватимуть у судовому порядку.



У підсумку, члени комісії одноголосно затвердили розмір збитків у 11,652 мільйона гривень щодо «Вест Ойл Груп», а крапку у цьому питанні ймовірно поставить суд.