У Мінську під час однієї із зустрічей контактної групи щодо врегулювання ситуації на окупованому Донбасі представники проросійських бойовиків Донеччини та Луганщини кинули другому президентові України Леоніду Кучмі закривавлений паспорт загиблого бійця АТО Василя Сліпака.

Читайте також: Медведчук заявив, що Росія не є агресором (Відео)

Про це у Facebook написала перший заступник голови Верховної Ради України та представник у гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко.

"Якось бойовики кинули Леоніду Кучмі закривавлений український паспорт. Це був паспорт убитого терористами Василя Сліпака. Ми були в шоці. І кинулися до ЛДК (Леоніда Даниловича Кучми, – ред.), щоб він навіть не торкався до страшного артефакту," – написала Геращенко.

Читайте також: У Кремлі повідомили коли відпустять Сенцова

"Наступного разу вони привезуть відрізане вухо чи руку? Де вони взяли паспорт вбитої людини? Вони причетні до вбивства?", – пригадала свої тодішні слова політик.

Геращенко додала, що українська сторона наполягала на тому, щоб закривавлений документ взяли представники ОБСЄ і передали його українським компетентним органам.

Український доброволець, оперний співак Василь Сліпак загинув 29 червня 2016 року у бою під Дебальцевим. До цього боєць 20 років жив у Франції, проте у 2014 році він захищати Україну у складі 7-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter